A Budakeszi Vadaspark lakói sem bírták tovább a meleget fagyi nélkül

2018.08.03. · majom

Az állatokat is hasonlóan megviseli a tartós hőség, mint az embereket. A tomboló kánikulában a Budakeszi Vadaspark állatgondozói ezért jégbe fagyott gyümölcsválogatással könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét.

A hűtött táplálék a nyári melegben könnyen felboruló vízháztartást is stabilizálja, ezért érdemes az otthon tartott állatokat is jeges gyümölccsel kínálni.

photo_camera Nyestkutya Budakeszin, jeges gyümölccsel Fotó: Budakeszi Vadaspark

A meleg időszakban az állatok akár a testtömegük egyötödének megfelelő mennyiségű vizet is elfogyaszthatnak naponta. A vadaspark állatgondozói ezért nyáron napi több alkalommal is feltöltik az itatókat friss, tiszta vízzel, amiben fürdőzhetnek is az állatok.

photo_camera Észak-amerikai mosómedvék gyümölcsfagylalttal Fotó: Budakeszi Vadaspark

A hőségben az állatok kevesebb húst és több lédús takarmányt kapnak, rengeteg dinnye, alma, barack és bogyós gyümölcs elfogy ilyenkor.

photo_camera Gyümölcsfagylalt magában Fotó: Budakeszi Vadaspark

A vadasparki állatgondozók felhívják az állattartók figyelmét arra, hogy ne a déli napon vigyék sétálni az állatokat, illetve azt sem lehet elégszer elmondani, hogy ne hagyják az autóban, még nyitott ablaknál sem. A zárt helyen élő háziállatok esetében a folyamatos folyadékutánpótlás mellett egész nap fontos biztosítani a megfelelő szobahőmérsékletet és a légmozgást.

(Budakeszi vadaspark)