Ufót láttak Kaliforniában

Rejtélyes eredető fényhatás zaklatta fel Észak-Kalifornia lakóit, akik ennek hatására azonnal a Twitter után kaptak, hogy megosszák a nagyvilággal a történteket. Reddingből egy kerekded valami lezuhanásáról érkeztek beszámolók; az eurekai meteorológiai szolgálat szerint feltételezhető, hogy egy meteor tűnt fel az égbolton valamikor délután fél hat környékén (no persze). 

A szemtanúk nem tudtak megegyezni benne, hogy pontosan mit is láttak, és a zavart tovább fokozza, hogy valaki egy repülő lezuhanását jelentette be, míg mások szerint az azonosítatlan objektum egyre fényesebbé vált, ahogy a földhöz közeledett.

Kaliforniában egyébként nem ritkák az ufóészlelések, Eurekában legutóbb 2010-ben járta be a világsajtót egy felgyulladt földönkívüli járműről szóló hírek – ezeket a későbbi vizsgálatok nem erősítették meg, ugyanis az állítólag lángoló azonosítatlan objektumra sűrű köd ereszkedett, majd nyoma veszett. 

A mostani ügyben többen azt gyanítják, hogy egy műhold kilövésekor siklott félre valami, ugyanis a Vandenberg légibázisról szerda este terveztek kilőni egyet, de nem sokkal az élszlelés előtt műszaki hibáról adtak hírt – nem lehetetlen, hogy ez okozta a rejtélyes jelenséget. Innen lőtték fel a SpaceX közreműködésével a SAOCOM 1A műholdat is októberben, a lelkes észlelők ekkor is ufót kiáltottak, mielőtt Elon Musk megnyugtatta volna őket. 

Korrektúra

Hogy hitt szegény az intergalaktikus civilizációban, a jóindulatú, bölcs idegenekben! Nem tudom, hogy viselte volna, ha megtudja, hogy a földönkívüliek kutyazabáló nyegle majmok.

Szépségklub

Igazából egészen jó karban van, ahhoz képest persze, hogy már jóval túl van az ötvenen. Arra gondolok, hány száz kilométert róhatott le különböző medencékben, hány ezer liter veríték lecsoroghatott a testéről mindenféle edzőgépeken. Beleborzongok.

Nabumm

Nehezen vallotta be magának, de mióta elfogadta a biztosító egész háztartásra szóló szuper-kedvezményes családi ajánlatát, amelynek értelmében már nemcsak neki magának, de a feleségének, a gyerekeinek és személyzetnek is járt a folyamatos tudatmentés és hozzá a korlátlan mennyiségű klóntest, azóta egész rákapott a gyilkolászásra.