Ufót láttak Kaliforniában

2018.12.20. · majom

Rejtélyes eredető fényhatás zaklatta fel Észak-Kalifornia lakóit, akik ennek hatására azonnal a Twitter után kaptak, hogy megosszák a nagyvilággal a történteket. Reddingből egy kerekded valami lezuhanásáról érkeztek beszámolók; az eurekai meteorológiai szolgálat szerint feltételezhető, hogy egy meteor tűnt fel az égbolton valamikor délután fél hat környékén (no persze).

A szemtanúk nem tudtak megegyezni benne, hogy pontosan mit is láttak, és a zavart tovább fokozza, hogy valaki egy repülő lezuhanását jelentette be, míg mások szerint az azonosítatlan objektum egyre fényesebbé vált, ahogy a földhöz közeledett.

link Forrás

Kaliforniában egyébként nem ritkák az ufóészlelések, Eurekában legutóbb 2010-ben járta be a világsajtót egy felgyulladt földönkívüli járműről szóló hírek – ezeket a későbbi vizsgálatok nem erősítették meg, ugyanis az állítólag lángoló azonosítatlan objektumra sűrű köd ereszkedett, majd nyoma veszett.

A mostani ügyben többen azt gyanítják, hogy egy műhold kilövésekor siklott félre valami, ugyanis a Vandenberg légibázisról szerda este terveztek kilőni egyet, de nem sokkal az élszlelés előtt műszaki hibáról adtak hírt – nem lehetetlen, hogy ez okozta a rejtélyes jelenséget. Innen lőtték fel a SpaceX közreműködésével a SAOCOM 1A műholdat is októberben, a lelkes észlelők ekkor is ufót kiáltottak, mielőtt Elon Musk megnyugtatta volna őket.