Az Egyesült Államok kis híján kereskedni kezdett egy fiktív országgal, Wakandával

2019.12.19. · majom

Az Egyesült Államok véletlenül bejelentette az utóbbi idők egyik legkülönösebb szabadkereskedelmi megállapodását: a mezőgazdasági minisztérium adatai az ország partnereként sorolja fel a Marvel-univerzum fiktív afrikai országát, Wakandát.

link Forrás

A minisztérium szóvivője elismerte, hogy rövid időn keresztül valóban szerepelt az ország a partnerek között, eredetileg nem a nagyközönségnek szánták az információt, csak tesztüzemben szerepelt az országok között. Csütörtök délután kettőkor sajnos eltávolították a minisztérium weboldaláról, addig viszont kiderülhetett, hogy a két ország milyen javakkal kereskedik.

link Forrás

A hibát Francis Tseng programozó szúrta ki, ő is rakta ki Twitterre. Az NBC-nek elmondta, hogy először azt hitte, hogy valamit összekavart, és Wakanda tényleg létezik, ezért kétszer is ellenőrizte az információt.

Wakanda valamikor júniusban bukkanhatott fel az Egyesült Államok üzleti partnerei között, innen megtudhattuk, hogy az országból vibrániumot nem, viszont élő marhát lehet importálni. A tételek között szerepel még a kacsa, az élő szamár, a fajtiszta élő disznó, a nem fajtiszta élő disznó, illetve 185 grammnál könnyebb csirke és kacsa is.