Zöld karácsonyra buzdít friss influenszében Anzselika Habpatron, a YouTube újdonsült magyar sztárja

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

„Karácsonykor mindenki hatalmas vásárlási lázban ég, szórja a pénzt, idegeskedik a tömegbe’. De én idén úgy döntöttem, hogy az itthon felgyűlt, megunt holmikból fogok ajándékokat készíteni. Ezzel kímélem a környezetet, újrahasznosítom a haszontalant” – vallja Anzselika Habpatron legújabb karácsonyi bejelentkezésében. 

A legújabb keletű influenszer, aki december elején jelentkezett első videójával a YouTube-on, ajándékait ezért elromlott tollból, üres üvegekből, tamponból, illetve a keze ügyébe kerülő, mindenféle kacatból készíti, mert úgyis csak a szándék a fontos. 

Anzselika Habpatron december közepén indult csatornájára eddig több, mint hatezren iratkoztak fel, az első két bemutatkozó videója összesen 100 ezer megtekintés fölött van.

Anzselika Habpatront az uristen@menny.hu, illetve a Libiomfi című filmek stábja, a Jászai Mari-díjas színésznő Stefanovics Angéla és két alkotótársa, Kálmánchelyi Zoltán és Végh Zsolt hívta életre. Az InFullAnswers nevű formáció videói december 13-tól péntekenként jönnek ki a YouTube-on. 

A következő hónapokban az ökológiai lábnyom, az álhírek, a nagy tech cégek adatgyűjtési gyakorlata és a magyar társadalom digitális kultúrája kerül terítékre. A projektet az European Cultural Foundation támogatta, a fenti videó az általuk kiírt, 2019-es Democracy Needs Imagination pályázat keretében valósult meg.

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!