Miért támogassam a Qubitet?

2019.12.23. · majom

Kedves olvasóink, néhány percre megszakítjuk adásunkat, kérjük, maradjanak velünk.

A Qubit szerkesztősége több mint két éve dolgozik azon, hogy ráirányítsa a tisztelt nagyérdemű figyelmét azokra az eseményekre, trendekre, hipotézisekre és prognózisokra, amelyek közelebb visznek bennünket nemcsak ahhoz, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő mai világot, és magabiztosabban, tájékozottabban mozogjunk benne, hanem ahhoz is, hogy olyan holnapot teremtsünk, amiben mi magunk, a gyerekeink, az unokáink, a gyerekeink kismacskái és az unokáink paradicsompalántái is boldogan ellesznek, nem beszélve a Föld nevű bolygóról, ahol élünk. Mindezt ráadásul világosan, okosan, közérthetően, magyarul.

Nemes cél, de elérni egyáltalán nem egyszerű.

Szerencsére segítségünkre van az a számtalan külső munkatárs, szerző, tudós, kutató, elméleti és gyakorlati szakember, aki az elmúlt években a Qubit hasábjain osztotta és osztja meg továbbra is az olvasókkal mindazokat az eredményeket, amelyekre saját szakterületén jutott. A Qubit szerzői között vannak nemzetközi hírű, szakmájukban nagyra tartott matematikusok, nyelvészek, biológusok, csillagászok, történészek, filozófusok, fizikusok, irodalmárok, régészek, etológusok és közgazdászok; köztük vannak Magyarország legnagyobb elméi, olyanok is, akik a hazai mainstream sajtóban ritkán vagy egyáltalán nem kapnak lehetőséget arra, hogy elmondják, mivel foglalkoznak, mire jutottak, és persze implicite azt is, hogy miként látják a jövőt, hogy szerintük merre van az arra. Értenek ahhoz, amit csinálnak, érdemes odafigyelni rájuk.

Egy ilyen kompetens és hiteles gárdának teret adni ugyanakkor pénzbe kerül, mint ahogyan pénzbe kerül az is, hogy írásaikat minél hatékonyabban eljuttassuk a kedves olvasókhoz egy olyan fluid médiatérben, ahol a tiszta forrásból származó információnak nap mint nap meg kell küzdenie a figyelemért az amatőr és hivatásos, maszek és állami álhírgyárosok, propagandisták, műinfluenszerek és bulvárbohócok által keltett káoszban.

Az újságok mindeddig igyekeztek hirdetési bevételekből finanszírozni működésüket, és továbbra is igyekeznek, de az a helyzet, hogy a hirdetési piac változó sajátosságai, a külföldi globális szereplők megjelenése és a hazai médiapiacon tapasztalható, gazdasági és politikai jellegű manipulációk által okozott torzulások miatt ez egyre nehezebben megy - példa erre rengeteg olyan nagy múltú és népszerű sajtótermék a világon, amely a hirdetések mellett vagy helyett előfizetéses vagy támogatói rendszerben igyekszik fenntarthatóvá tenni önnön működését.

Magyarországon nincs még egy olyan újság, mint a Qubit. De ahhoz, hogy továbbra is lehessen, arra kérjük kedves olvasóinkat, hogy ha tetszik, amit csinálunk, támogassák erőfeszítéseinket egyszeri vagy rendszeres adománnyal, és járuljanak hozzá ahhoz, hogy a Qubit még precízebb, még szélesebb látókörű és még hitelesebb tudjon lenni. Ehhez nem kell mást tenniük, mint az alábbi Támogatom gombra kattintani; a többi megy magától.

Kellemes ünnepeket, tájékozott, hiteles, széles látókörű új évet kíván:

a Qubit szerkesztősége