Hogyan alakul a hitélet Magyarországon járvány idején?

A Qubit a szabad és tájékozott magyar nyilvánosságért dolgozik. Segítsd a munkánkat!

A koronavírus-járvány hitéletre gyakorolt hatásait szeretnék felmérni az MTA-ELTE Lendület Történeti Folklorisztikai Kutatócsoportjának munkatársai. 

Mint felhívásukban írják: “a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet megváltoztatta az emberek mindennapjait, vallásos életét. Társadalomkutatóként fontosnak tartjuk, hogy dokumentáljuk a jelen eseményeit. Az online felméréssel elsősorban arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen módon éli meg a járványhelyzetet Ön és közössége.”

A felméréshez két kérdőív kitöltésére kérik a vállalkozókat, akik névvel és anonim módon is válaszolhatnak. A keresztény közösségek vezetői itt, tagjaik itt tudnak válaszolni a kérdésekre.

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: