Hogyan alakul a hitélet Magyarországon járvány idején?

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A koronavírus-járvány hitéletre gyakorolt hatásait szeretnék felmérni az MTA-ELTE Lendület Történeti Folklorisztikai Kutatócsoportjának munkatársai. 

Mint felhívásukban írják: “a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet megváltoztatta az emberek mindennapjait, vallásos életét. Társadalomkutatóként fontosnak tartjuk, hogy dokumentáljuk a jelen eseményeit. Az online felméréssel elsősorban arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen módon éli meg a járványhelyzetet Ön és közössége.”

A felméréshez két kérdőív kitöltésére kérik a vállalkozókat, akik névvel és anonim módon is válaszolhatnak. A keresztény közösségek vezetői itt, tagjaik itt tudnak válaszolni a kérdésekre.

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: