Szingapúrban a Boston Dynamics női hangon beszélő, rémisztő csótánykutyái figyelmeztetik a járókelőket a távolságtartás fontosságára

2020.05.10. · TECH

Pénteken kéthetes próbaüzem keretében vetették be Szingapúrban az amerikai Boston Dynamics robotkutyának nevezett, egyes jegyeikben erős csótányjelleget hordozó, Spot névre keresztelt teremtményeit, amelyek, illetve akik a távolságtartás fontosságára figyelmeztetik a város járókelőit. 

„Tartsuk meg Szingapúrt egészségben! – figyelmeztetik a csótánykutyák a helyieket légiutas-kísérőktől megszokott, szigorú női hangon. – Saját és a körülötted lévők biztonsága érdekében tartsd a legalább egyméteres távolságot. Köszönöm".

link Forrás

Spothoz tavaly szeptember óta kereskedelmi forgalomban is hozzá lehet jutni, és bár a pontos árát nem tudni, az a hírek szerint egy autóéval vetekszik. Az eredetileg elsősorban terepjárásra kifejlesztett robotról tavaly novemberben derült ki, hogy a massachusettsi állami rendőrség néhány járőrét három hónapon át kísérte hús-vér kutyák helyett.

Spot szingapúri változatát kamerákkal és elemzőszoftverrel is felszerelték, amelyek az egyes parkokban tartózkodó járókelők számát hivatottak megbecsülni, de arcfelismerő vagy személyes adatot rögzítő kiegészítő a hatóságok szerint nincs a kutyában. A városállam lakói a június 1-ig érvényes rendelkezések szerint csak fontos ügyekben, például élelmiszer-beszerzés céljából hagyhatják el otthonukat, és a közterületeken kötelező a maszkviselés. A kültéri testedzés megengedett, de csak magányosan gyakorolható. 

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás