A Qubit olvasóinak túlnyomó többsége megfontoltan vagy egyáltalán nem lazít a karanténon

2020.05.22. · koronavírus

Te hogyan nyitsz a járvány első hulláma után? - tettük fel a kérdést csütörtökön olvasóinknak, és a távolról sem reprezentatív, mégis tanulságos eredményekből az látszik, hogy a válaszadók többsége a hétfőn bejelentett nyitás ellenére sem készül megrohamozni az újranyitó kocsmák, kávézók és éttermek teraszait, a fodrászatokat, a játszótereket vagy a strandokat.

A több mint 1000 válaszadó 39 százaléka ezután is csak ismerőseivel, rokonaival találkozik többet, mint korábban, másokkal nem. 25 százalékuk fokozatosan lazít, egyre több fronton, 17 százalékuk viszont továbbra is tartja magát a még márciusban elrendelt kijárási korlátozásokhoz, annak ellenére, hogy azokat a kormány hétfőn feloldotta. Összesen tehát több mint 80 százalék azoknak az aránya, akik kifejezetten megfontoltan vagy sehogyan nem nyitnak.

Olvasóink 8,8 százaléka válaszolta, hogy be kell járnia a munkahelyére, ezért ha akarna sem maradhatna karanténban; 7 százalék körül alakul azok aránya, akik azt mondták, hogy eddig sem törődtek a korlátozásokkal, és ezután sem fognak. A válaszadók 3 százalékát sem teszik ki azok, akik arra készülnek, hogy belevetik magukat a fesztiválozásba - feltéve, hogy lesznek fesztiválok.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:

link Forrás