A magyarok is megkapták a Facebook társkeresőjét

2020.10.22. · TECH

A Facebook a 2018 májusában megrendezett F8 konferencián jelentette be, hogy a Tinder babérjaira tör, és saját társkereső szolgáltatást indít Facebook Dating néven. Ezt először az év őszén tették elérhetővé Kolumbiában, Kanadában és Thaiföldön, majd 2019-től már több mint húsz országban, köztük az Egyesült Államokban is használni lehetett.

Ezen a héten összesen 31 európai országban, többek között Magyarországon is elérhetővé válik a Facebook Társkereső, amit ugyan a Facebook alkalmazáson belül kell keresni, mégis külön kell rá regisztrálni. A Társkereső-profilra csak a keresztnév, az életkor és a tartózkodási hely kerül át automatikusan, a többi adatot és a bemutatkozó szöveget mindenki maga írhatja be.

A cég hangsúlyozza, hogy a Társkereső algoritmusa „sosem kínálja fel automatikusan a facebookos ismerősöket potenciális partnerként, és használói sem a hírfolyamban, sem másutt nem kapnak értesítést arról, ha egy ismerősük profilt hozott létre a Társkeresőn”. A magánszféra védelme érdekében a felhasználók szükség esetén jelenteni és blokkolni tudják a zaklató felhasználókat.

photo_camera Forrás: Facebook

A Facebook Társkeresőnek három nagy újítása van a hasonló appokhoz képest: a párba állás utáni videocsetelés („videós randi”), valamint a közös események és csoportok szerinti szűrés lehetősége mellett a „titkos kedvenc” funkció lehet a szolgáltatás legújszerűbb eleme. Erről így ír a Társkereső közleménye:

„E funkció segítségével a facebookos ismerősök, illetve az Instagram-követők közül lehet megjelölni legfeljebb kilenc felhasználót Secret Crush-nak. A megjelölt fél csak akkor szerezhet tudomást a jelölésről, ha ő maga is feliratkozott a Facebook Társkeresőre, és ott ő is Secret Crush-ként jelölte meg ugyanazt a felhasználót. Az algoritmus nem kínál fel senkit potenciális randevúpartnernek, senkinek a bejelölését sem sugallja. Ha két felhasználó nem jelölte egymást kölcsönösen, nem szereznek tudomást arról, hogy a másik fél bejelölte őket.”

photo_camera Forrás: Facebook

A cég közlése szerint egy év alatt több mint 1,5 milliárd alkalommal léptek párba a felhasználók – ez persze nem jelenti azt, hogy mindegyikből lett is valami. Ahogy Mark Zuckerberg mondta 2018-ban a szolgáltatásról: „Valódi, hosszú távú kapcsolatok építését kínáljuk, ez nem holmi felszedős app.”

(Aki még nem találja a szolgáltatást, az frissítse az appot, vagy várjon 1-2 napot, amíg az androidos és iOS verziókra is teljesen megérkezik a funkció.)

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás