Gyerekméretű villanymotoros quadot mutatott be a Tesla

2021.12.03. · TECH

A Tesla felvette a kínálatába és árusítani is kezdte a Cyberquadot. A nevek hasonlósága megtévesztő lehet, de a Cyberquad nem a Tesla 2019-ben bemutatott dzsipje – az a Cybertruck –, hanem egy gyerekméretű, villanymotoros meghajtású négykerekű motor (quad). A járműkategória és a megcélzott korosztály láttán viccre is gyanakodhatnánk, pedig a Tesla komolyan gondolta a Cyberquadot: az 1900 dolláros quad természetesen működik.

A villanymotoros járműveknek a kiváló gyorsulását szokták dicsérni és a kis hatótávolságát átkozni. A Cyberquad ebből a szempontból is különc, mivel a hatótávolsága 25 kilométer, de a csúcssebessége csak 16 kilométer óránként.

A négykerék-meghajtású jármű lítiumion akkumulátorból nyeri az energiát. A motor váza fémből készült, az ülése formatervezett, a felfüggesztések tetszés szerint állíthatók, a világítást ledfénysor biztosítja; vagyis a Cyberquad nagyjából úgy fest, mint egy igaz ATV, csak erősen zsugorított formában.

photo_camera Fotó: Tesla

A Tesla honlapja szerint az 1900 dolláros Cyberquadot a megrendelés után 2-4 héttel szállítják ki, de nem garantálják, hogy a csomagok megérkeznek az ünnepekre. Az európaiaknak ez kevésbé érinti, mert a Tesla eleve csak a tengerentúli piacon árusítja a Cyberquadot, és csak az észak-amerikai kontinensen vállalja a kiszállítást.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás