A tűznél is sebesebben terjednek egy kínai nő posztjai arról, hogy egy vakrandin megismert férfi lakásán karanténozták be

2022.01.13. · majom

Egy kínai nő egyik napról a másikra lett rendkívül népszerű a közösségi médiában. Hirtelen jött hírnevére úgy tett szert, hogy videónaplóban kezdte feldolgozni, hogyan telnek napjai a váratlanul jött karanténban. A kínai járványügyi szigor vadhajtásai rendre bejárták a nemzetközi médiát, tavaly novemberben például az borzolta az idegeket, hogy Kínában néhány esetben még a covidfertőzöttek háziállatait is megölték, nehogy a járvány továbbterjedjen. Így nemigen lenne sok csodálkoznivaló azon, hogy a nő egyik pillanatról a másikra karanténba került. Csakhogy őt nem a saját otthonában zárták el két hétre, hanem egy számára idegen férfi lakásában.

A nő, Wang, átutazóban, üzleti úton járt Csangcsouban, a kínai Henan tartomány fővárosában, ahol múlt hét pénteken igazoltak néhány tucatnyi új fertőzöttet. Ahogy ezt a Kínában élők az utóbbi két évben már megszokhatták, a hatóságok azonnal elkezdték karantén alá helyezni a metropolisz különböző régióit, hogy kordában tartsák a járvány terjedését. Wang vasárnap estére volt vacsorára hivatalos egy számára ismeretlen férfi lakására, amely a város szabadon bejárható részén volt. Csakhogy miközben Wang és vendéglátója vacsoráztak, a városrészt lezárták, a nő pedig a férfi lakásán rekedt.

A nem mindennapi élményből videónapló lett, amit a nő megosztott a WeChat oldalán, az ismerősei jóvoltából pedig futótűzként kezdett terjedni a világhálón. Nem sokkal később a videók a kínai közösségi platformon, a Weibón is terjedni kezdtek, több millióan látták azokat – adta hírül a Guardian.

A vakrandiból a jelek szerint nemigen lesz világra szóló szerelem, pedig arról a startkockáról szép lett volna nyerni, hogy „kezdek megöregedni, így a családom összehozott tíz randit. Az ötödik fel akart vele vágni, hogy milyen otthonosan mozog a konyhában, így a saját házába hívott vacsorázni” – amint az első videók egyikében Wang felvezeti a bejegyzések előzményeit.

A viedók némelyikét Wang később törölte, mert – mint a helyi lapoknak elmondta – a férfinek akadtak kellemetlenségei Wang őszinte beszámolóiból. Ráadásul a konyhatechnikai tudással is lehettek gondok, mert Wang úgy nyilatkozott, hogy „az ételek meglehetősen középszerűre sikerültek”. Wang ugyanakkor a szándékot is értékelte, mint mondta, „szerintem nagyszerű, hogy egy férfi hajlandó főzni”.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás