Műholdakat támadhat az orosz hadsereg, figyelmeztetnek amerikai felderítők

2022.02.24. · TECH

A GPS navigációs műholdak zavarása már korábban is gyakorlatuk volt, de amennyiben az oroszok úgy érzik, hogy ezzel nem terjesztik ki a fegyveres konfliktust, akkor minden további nélkül űreszközöket is célba vehetnek – idézi a LiveScience az Egyesült Államok Nemzeti Felderítő Hivatalának (NRO) igazgatóját. Christopher Scolese az amerikai kémműhold-flottáért felelős NRO vezetője még a csütörtök hajnali orosz invázió előtt egy február 23-án rendezett konferencián osztotta meg aggályait hallgatóságával és a sajtóval.

Scolese konkrétabban nem körvonalazta, hogy szerinte az oroszok milyen lépéseket tehetnek, de szerinte a múltbeli viselkedés alapján a kibertámadások is könnyen elképzelhetők. „Ismétlem, nehéz megmondani, hogy milyen messzire fognak elmenni a céljaik elérése érdekében, de jobb felkészülni, mint meglepődni" – idézi az NRO igazgatóját a SpaceNews.

Az amerikai hadsereg évek óta aggódik amiatt, hogy Oroszország és Kína az amerikai GPS- és kommunikációs műholdakat is megpróbálja zavarni egy fegyveres konfliktus során.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás