Elon Musk a Roszkozmosz vezér legújabb célpontja

2022.05.09. · majom

Miután február 24-én Oroszország katonai inváziót indított Ukrajna ellen, az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz is háborús üzemmódba kapcsolt.

Dmitríj Rogozin, a Roszkozmosz vezérigazgatója élen jár a harcosságban: miután nyíltan megzsarolta a brit OneWeb műholdas céget és leállította a nyugatiakkal közös programokat a Nemzetközi Űrállomáson, most Elon Musk amerikai tech-milliárdost vette célba – írja az IFL Science.

Május 9-én hétfőn Rogozsin saját Telegram-fiókjában egyenesen azt állította, hogy Starlink nevű műholdflottájával az ukrajnai internetes hozzáférést a háború alatt is biztosító Musk a nácikat támogatja, azokat, akik ellen Oroszország több mint két hónapja különleges művelet néven a legújabb putyini terminus technicus szerint „megelőző katonai csapást” indított.

Dmitrij Rogozsin, a Roszkozmosz vezérigazgatója 2021. július 1-én a OneWeb műholdjainak felbocsátásakor
photo_camera Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz vezérigazgatója 2021. július 1-én a OneWeb műholdjainak felbocsátásakor Fotó: PAVEL LVOV/Sputnik via AFP

„Dmitrij Kormjankov ezredesnek, az ukrán 36. tengerészgyalogos dandár elfogott parancsnokának vallomásából kiderül, hogy Elon Musk Starlink műholdas cégének internetes termináljait katonai helikopterekkel szállították a náci Azov zászlóalj és az ukrán tengerészgyalogság Mariupolban állomásozó harcosainak. Elon Musk tehát részt vesz az ukrajnai fasiszta erők katonai kommunikációval való ellátásában. És ezért, Elon, felnőttként felelősségre fognak vonni, bármennyire is játszod a hülyét”

– írta Rogozsin.

Musk saját Twitter-fiókjában meg is osztotta az eredeti szöveget és annak angol nyelvű fordítását.

A világ leggazdagabb embere Rogozin szövegéhez a következő mondatot kommentálta: „A »náci« szó nem azt jelenti, amire ő gondol”.

Kapcsolódó cikkeink a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás