A sparhelt, a napelem és a cserépkályha a Vatera sztárja, mióta bejelentették a rezsinövelést

2022.08.02. · gazdaság

Nemcsak a számlák böngészésében vagy a fogyasztási kalkulátorok püfölésében, de az online piactereken indított keresésekben is megmutatkozik az a fejetlenség, ami a rezsicsökkentés feltételeinek módosításával, és ennek július 13-i bejelentésével kezdődött.

A takarékoskodás jegyében például olyan áruk jelentek meg a Vatera keresési top 10-ében, mint a sparhelt, a cserépkályha, a napelem, vagy akár a rövidebb autóutakat kiváltó elektromos roller. Ezzel együtt az olyan, nyáron népszerű termékekre láthatóan csökkent a kereslet, mint a medence vagy a mobilklíma.

Miután a kormány július 21-én az augusztus 1-jével hatályba lépő változások konkrétumait is ismertette, tovább bővült a rezsicsökkentéssel kapcsolatba hozható keresések aránya a top 10-ben. A trendek jól kirajzolódnak, ha egymás mellé tesszük a tavaly, azonos időszakban indított keresések listáját a mostanival.

photo_camera Forrás: Vatera

A rezsikáosz legújabb felvonásában a mérőórák bediktálásának kérdése áll a középpontban, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a legújabb információk szerint tíz nappal, augusztus 15-ig meghosszabbította a mérőóraállás rögzítésének határidejét, amit az úgynevezett átlagfogyasztást túllépő ügyfeleknek érdemes igénybe venni – erről részletesebben a 24.hu írt hétfőn.