Szemüvegbe épített e-könyv-olvasót mutattak be a CES-en

2023.01.11. · TECH

Ugyan még a nyomtatott könyveknek sem áldozott le, és az e-könyvek piacán is jelentős növekedés várható, a Sol Reader új olvasási élményt kínál a felhasználóknak. A 2023-as Consumer Electronic Show-n (CES 2023) bemutatott eszköz egy könnyű VR-szemüvegre hasonlít, amelyben a kijelzők helyén az e-könyv olvasókból jól ismert E Ink felület található.

A papírhoz leginkább hasonlító digitális kijelző kíméli a szemet és nemcsak jobb olvashatóságot biztosít, hanem az eszközök akkumulátorideje is hosszabb, írja a Gizmodo. Ez pedig a Sol Reader szemüvegekben sincs másképp, a technológiának köszönhetően az olvasók kb. 30 órán át használhatók töltés nélkül.

A lap Brad Lynch youtuber videóját szemlézte a szemüvegről, aki kipróbálta, milyen kényelmesen hanyatt fekve olvasgatni egy teraszon, miközben a lapozáshoz csupán a hüvelykujját kell mozdítania. Az olvasó ugyanis egy kis vezetéknélküli távirányító segítségével működik, így lehet a könyveket kiválasztani és lapozni bennük.

link Forrás

A termékkel kapcsolatban két fontos kérdést vet fel a Gizmodo, az egyik, hogy a videóban is látható részlet szerint a kép élessége és minősége még nem olyan jó, mint amit az Amazon által forgalmazott Kindle olvasók nyújtanak. Ennek ellenére a szemüvegbe épített olvasó ára igen magas: 350 dollárt kérnek majd érte, holott egy egyszerűbb e-könyv olvasót már 25 ezer forintért is vásárolhatunk.

Igaz, az utóbbit kézben kell tartani az olvasáshoz, lustálkodáshoz pedig lehet, hogy a szemüvegbe épített változat tényleg kényelmesebb alternatíva.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás