Másodjára futott neki, rekordidő alatt ért el San Franciscóból New Yorkba a Harvard fizikaprofesszora

2023.11.21. · majom

A 45 éves Jenny Hoffman először 2019-ben próbált meg eljutni San Franciscóból New Yorkba a saját lábán, akkor viszont egy sérülés miatt fel kellett adnia a távot. 4 évvel később viszont újult erővel ugrott neki a feladatnak, az eredmény pedig egy jól megérdemelt világrekord.

Futott 3000 mérföldet és decemberben újabb versenyre készül.
photo_camera Futott 3000 mérföldet és decemberben újabb versenyre készül. Fotó: Jenny Hoffman

November 2-án érkezett meg New Yorkba a Harvard Egyetem fizikaprofesszora, ahol barátai és a családja várták, hogy az utolsó kilométereken támogassák. A 3000 mérföldes, majdnem 5000 kilométeres távra gyermekkora óta készült, a Harvard Gazette-nek úgy fogalmazott, hogy mindig is arra vágyott, hogy saját erejéből szeli majd át egyszer az országot.

A professzor futásával új rekordot állított fel a távon, a Guiness Rekordok könyve szerint az előző világrekord több mint 55 nap volt, írja az NPR. Hoffman azonban nem áll meg a rekord után: decemberben egy ázsiai 24 órás versenyen vesz majd részt.

A 3000 mérföldes távon elmondása szerint napi 8000 kilokalóriát fogyasztott el, naponta kb. 15 órát futott, 6 órát aludt és összesen 11 pár futócipőt használt el. Az élményt fantasztikusnak írta le: annak ellenére, hogy néha pokoli állapotban volt a legszebb tájakon, igyekezett mindig hálás lenni a lehetőségért, hogy megvalósíthatja az álmát. Rengeteg kedves emberrel találkozott – ezt külön kiemelte, volt, aki élelemmel, más láthatósági mellénnyel támogatta és mindenkinek volt pár kedves szava hozzá.

Egy egész csapat támogatta az úton, nélkülük nem futhatta volna le a távot. Az élményeiről talán egyszer könyvet ír majd, amivel a célja, hogy megmutassa a világon mindenkinek, aki olvassa a történetét: a kudarcokból fel lehet és fel is kell állni, az álmokat pedig el lehet érni, érdemes értük küzdeni.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás