A Qubit állandó szerzője, Dragomán György a Széchenyi Irodalmi Művészeti Akadémia tagja lett

A Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia november 27-ei rendes éves és tisztújító közgyűlésén Makk Károly halála után új elnököt és mind az öt szakosztályába új tagokat választott.

Az elnök Maurer Dóra festőművész lett. Az irodalmi osztályban Dragomán György, a Qubit állandó szerzője mellett rendes tag lett Tompa Andrea és Bartis Attila, szenior taggá pedig Karátson Endrét választották. A szakosztály vezetője Imre Flóra maradt.

Az építőművészeti osztály elnöke továbbra is Winkler Barnabás, az osztály rendes tagja Pelényi Margit és Vincze László, szenior tagja Zalotay Elemér lett. A képző- és iparművészeti osztály elnöke Haász István lett, az osztály új tagjai: Gerhes Gábor és Zalavári József; szenior tagja Schmall Károly és Szűts Miklós.

A mozgókép-és színházművészeti osztály új elnöke Hegedűs D. Géza, az osztály rendes tagja Pintér Béla és Valló Péter lett; szenior tagnak Fodor Tamást választották. A zenei alkotóművészeti osztály elnöke újra Tihanyi László lett, rendes tagnak Szigetvári Andreát választották.

A közgyűlésen az új tiszteletbeli tagokról is döntést hozott a közgyűlés. Mostantól a Széchenyi Akadémia tiszteletbeli tagja: Yona Friedmann (építőművészeti osztály) és Boško Krstić (irodalmi osztály).

Licsilé

Nehogy azt hidd, hogy attól, hogy vegánszandálba járkálsz itt le és fel, teszel értük valamit, ha komolyan gondolnád, akkor most szépen bevernél nekem egyet, aztán bedobnál a Dunába az üvegem után, de ehhez is gyáva vagy, az a baj veletek, faimádó majmokkal, hogy be vagytok szarva, féltitek a szaros kis életeteket, azért pofáztok folyton a bolygóról.

Jónapod

Jónapunk jónapod, mondjuk megint a szegényapának, ne bánkódj, ne búsongj, hol a szegényanya, kérdezzük aztán, hol bujkál a szép kerekhasú szegényanya, hol van, merre van, hova dugtad, hol rejtegeted.