A Qubit állandó szerzője, Dragomán György a Széchenyi Irodalmi Művészeti Akadémia tagja lett

2017.11.28. · majom

A Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia november 27-ei rendes éves és tisztújító közgyűlésén Makk Károly halála után új elnököt és mind az öt szakosztályába új tagokat választott.

Az elnök Maurer Dóra festőművész lett. Az irodalmi osztályban Dragomán György, a Qubit állandó szerzője mellett rendes tag lett Tompa Andrea és Bartis Attila, szenior taggá pedig Karátson Endrét választották. A szakosztály vezetője Imre Flóra maradt.

Az építőművészeti osztály elnöke továbbra is Winkler Barnabás, az osztály rendes tagja Pelényi Margit és Vincze László, szenior tagja Zalotay Elemér lett. A képző- és iparművészeti osztály elnöke Haász István lett, az osztály új tagjai: Gerhes Gábor és Zalavári József; szenior tagja Schmall Károly és Szűts Miklós.

A mozgókép-és színházművészeti osztály új elnöke Hegedűs D. Géza, az osztály rendes tagja Pintér Béla és Valló Péter lett; szenior tagnak Fodor Tamást választották. A zenei alkotóművészeti osztály elnöke újra Tihanyi László lett, rendes tagnak Szigetvári Andreát választották.

A közgyűlésen az új tiszteletbeli tagokról is döntést hozott a közgyűlés. Mostantól a Széchenyi Akadémia tiszteletbeli tagja: Yona Friedmann (építőművészeti osztály) és Boško Krstić (irodalmi osztály).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK