Mostantól bitcoint is elfogad egy lakótelepi söröző Budapesten

2018.01.26. · gazdaság

Miközben az olyan megacégek, mint a Steam vagy a Stripe egymás után fordítanak hátat az őrült módon hullámvasutazó árfolyamú, ezért teljesen kiszámíthatatlan bitcoinnak, egy bátor budapesti vállalkozás előre menekül: Budapest talán egyetlen lakótelepi kézműves sörözője, a III. kerületi Római téren álló Synthesis, amely sikeresen hozza össze a kézművessör-kedvelő hipsztereket a helyi kemény maggal és a két réteg között bolyongó értelmiségiekkel, a napokban Facebook-oldalán tette közzé, hogy mostantól bitcoint is elfogad:

link Forrás

Mint írták, tisztelik a hagyományokat, de nem zárkóznak el a 21. századi megoldásoktól sem. És mivel beercoint még nem tudnak kibocsátani, marad a bitcoin – viccelődtek a szövegben, de mint az üzemeltetőktől megtudtuk, a sörbolt teljesen komolyan gondolja a kriptovalutás fizetést, amely a következőképpen történik:

„Ha valakinek van speciális bankkártyája, ami kezeli a kriptovalutákat, úgy tud fizetni, hogy tőle levonódik a bitcoin, mi pedig megkapjuk forintban az összeget” – írta Kapitány Domonkos üzemeltető. Ha valaki a telefonjáról fér hozzá bitcoinkincséhez, arról küldheti át a szükséges mennyiséget közvetlenül a söröző valamelyik vezetőinek.

photo_camera Lejöttek és itt ragadtak Fotó: Qubit

Ha a vásárló jelzi, hogy kriptovalutával fizetne, gyorsan megnézik az aktuális árfolyamot, (mert tudjuk, hogy a bitcoin ára rendkívül volatilis), és annak megfelelő bitcoint kérnek tőle. „550 forintos sör esetén ez most kb. 0,0002 btc.” Az okostelefont nem használó pultosnál ez a módszer nem működik – írta az üzemeltető.

Egy bitcoinból a jelenlegi, 11 ezer dollár körüli árfolyamon kb. 4492 darab 550 forintos sört adnak a Synthesisben.

link Forrás