Története eddigi legnagyobb átszervezésén van túl a Facebook

2018.05.09. · gazdaság

A Facebook az eddigi legnagyobb belső átszervezésén van túl: három új divíziót hoztak létre, valamint az utóbbi néhány év sorozatos felvásárlásai és növekedése miatt egyértelműsítették, kik felelnek a cég legfőbb termékeiért.

A New York Times információi szerint Mark Zuckerberg érezte a nyomást, hogy az elmúlt hónapok botrányai után strukturális változtatásokra van szükség, azonban egyik felső vezetőjétől sem akart megválni. Végül kedden egy teljes cégszintű memóban értesítették a Facebook alkalmazottait az átszervezésről.

photo_camera Érezte a nyomást Fotó: SAUL LOEB/AFP

A cég három divízióra osztotta a különböző területeket: az első a Facebook bevételeinek legnagyobb részét termelő fő termékekkel (Instagram, Messenger, WhatsApp és maga a közösségi oldal) foglalkozik, a második a feltörekvő technológiákra (virtuális valóság, mesterséges intelligencia) koncentrál, a harmadik pedig nagyobb területet fed le, és egyszerre foglalkozik majd a hirdetésekkel, a biztonsággal és a személyzettel.

Új taggal bővült a Facebook igazgatótanácsa is: Jeff Zients az amerikai elnök mellett működő Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatója volt három évig, Barack Obama második ciklusában, emellett a Cranemere nevű holding vezérigazgatója – írja a Recode. Zients Jan Koumot, a WhatsApp társalapítóját váltja, aki egy hete jelentette be távozását – ő akkor foglalt helyet a tanácsban, amikor a Facebook 2014-ben 19 milliárd dollárért felvásárolta a rivális üzenetküldő appot. A WhatsApp irányítását egyébként a cég ingyenes internetet szorgalmazó kezdeményezése, az Internet.org eddigi vezetője, Chris Daniels veszi át.

Az új technológiákért felelős divízión belül létrehoztak egy blockchain-osztályt is, amelyet az eddig a Messengert felügyelő David Marcus irányít majd azzal a céllal, hogy felderítsék, hogyan tudná a Facebook hasznosítani a kriptovaluták alapjául is szolgáló blokklánc technológiáját.

A blokkláncról itt írtunk bővebben:

link Forrás

A Facebookkal kapcsolatos cikkeink pedig itt találhatóak egy helyen:

link Forrás