Összeszerelik a bútort a vásárlók helyett az első indiai IKEA-ban

2018.07.25. · gazdaság

Augusztusban nyitja meg kapuit az első indiai IKEA áruház. A cég öt évvel ezelőtt kezdett érdeklődni az indiai piac iránt, amelytől három év alatt kétszázmillió vevőt várnak, igaz, ehhez plusz erőfeszítéseket is kell tenniük, nem elég csak megnyitniuk az áruházat. Az indiai társadalom ugyanis Mia Lundström, az IKEA India kreatív igazgatója szerint nem érdeklődik kifejezetten a bútorok iránt, ami nem feltétlenül jó hír egy bútorboltnak.

150 szerelő és egy imbuszkulcs

A cég abban bízik, hogy az egyre több jómódú fiatal rákap majd a termékeire, abban viszont már kevésbé, hogy kedvet kapnak az imbuszkulcs használatához: a megelőző piackutatás során a cég munkatársai nyolcszáz családot látogattak végig, és arra jutottak, hogy senki nem akarja majd összerakni a lapra szerelt bútorokat, így az első üzlet már százötven fős szerelőbrigáddal nyit meg.

Az indiai IKEA három év alatt ezerötszáz embert kíván foglalkoztatni az áruházaiban, ugyanis további üzletek nyitását tervezi Mumbaiban, Bengaluruban, Ahmadábádban, Delhiben, Szúratban, Púnában, Csennaiban és Kalkuttában. A cég szóvivője szerint a később több mint negyven városban nyitnak majd üzletet.

Nem a szerelési szolgáltatások számítanak az egyetlen szokatlan vonásnak a többi áruházhoz képest: mivel a vásárlók többsége nem fogyaszt marha- és disznóhúst, az üzlet éttermében sem árulnak majd az ikonikus svéd húsgolyókból, csirke- és zöldséggolyókat adnak majd helyette.

link Forrás