Kannabisszal kábítják a homárokat megfőzésük előtt egy amerikai étteremben

2018.09.19. · majom

Kannabisszal kezelik a homárokat egy Maine állambeli étteremben, mielőtt élve megfőznék vagy megsütnék azokat. A Charlotte's Legendary Lobster Pound nevű étteremben évek óta kísérleteznek azzal, hogy a jellemzően élve párolt vagy grillezett tengeri állatoknak ne kelljen annyit szenvedniük.

A kantint üzemeltető Charlotte Gill marihuána elfüstölésével gondoskodik arról, hogy a homárok kevésbé érezzék a fájdalmat. Erre a célra egy tartályt is terveztetett az étterem szabadtéri szekciójában. A homárt rendelők rendelkezhetnek arról is, hogy elkészítés előtt igénylik-e, hogy az állatot előzetesen elkábítsák az akvárium vizén átengedett füst segítségével. Az állatbarát vendégek végig is nézhetik a procedúrát.

Maine azok közé az amerikai államok közé tartozik, ahol az orvosi kannabisz mellett a rekreációs marihuánafogyasztást is legalizálták.

Gill a szolgáltatás bevezetése előtt kísérletezett is egy homáron, amelyet Roscoe-nak nevezett el, és három hét után visszaengedett a tengerbe. Állítja, hogy Roscoe-ra nyugtató hatással volt a szer: például nem viselkedett agresszíven, amikor visszaengedték fajtársai közé, pedig csak neki nem voltak összekötözve az ollói.

Svájcban év elején fogadták el azt a törvényt, amely kötelezővé teszi a homárok elkábítását élvefőzés előtt. A törvényhozók arra hivatkoztak, hogy újabb kutatások szerint a homárok is érzik a fájdalmat, bár ez tudományosan vitatott. Az ezzel kapcsolatos érveket és ellenérveket korábban filozófus szerzőnk, Tóth Olivér István sorakoztatta fel:

link Forrás