Ma 1 éves a Qubit

Kedves olvasóink!

Mintha ma lett volna, pedig még csak nem is tegnap volt, hanem pontosan egy évvel ezelőtt: 2017. november 20-án ünnepélyesen elindult Magyarország legmeghatározóbb, legmarkánsabban jövőtudatos, legelegánsabban a múltba révedni képes, legközérthetőbben tudományos, legtudományosabban közérthető internetes csodaoldala, a Qubit.hu. Dedikált majom rovattal!

Ebben az ünnepélyes pillanatban nekünk egyetlen dolgunk maradt: meggyújtani a gyertyát a Qubit kvantumbitekkel díszített, paralelepipedon alakú, interkontinentális születésnapi tortáján, és megköszönni olvasóinknak a lankadatlan, mit lankadatlan, napról napra fokozódó érdeklődést, a lájkokat, a share-eket, a rengeteg biztató, bátorító, kritikus és anyázó levelet és hozzászólást; megköszönnni elhivatott, szakmájukban, tudományterületükön kiemelkedő külsős szerzőinknek az alapos, érdekfeszítő, eredeti írásokat. Köszönjük.

Azoknak, akik esetleg most járnak itt először: a Qubit, amit egyébként úgy kell mondani, hogy kubit, Facebook-oldala itt található, az rss feedje emütt, a YouTube-csatornája pedig amott. Két hét múlva, december 4-én, kedden az A38 hajón szeretettel várunk minden érdeklődőt az első, szülinapi, de korántsem utolsó rendezvényünkön, a Qubit Live-on

Most pedig, kedves olvasóink, énekeljük el együtt a Himnuszt, aztán a Szózatot, majd tekintsük meg a Qubit egy évvel ezelőtti, legendás indulásának történetét az alábbi, már-már legendás archív videón. 

További felhőtlen szórakozást, jó kubitolást kívánnak: 

A Qubit kubikosai

Őszierdő

Megtanulhattam volna már, hogy minden csak egyféleképpen történhet, nem történhet másként, ami kipusztul, annak ki kell pusztulnia, ami szétég, annak szét kell égnie, hát legalább vegyük ki a részünket a pusztítás élvezetéből mi is, mert ott a jövőben már pusztítani meg irtani sincsen mit.

Huss

Kardos elvtárs, utoljára kérdezem, miért vágta le Sümegi elvtárs fejét, illetve honnan szerezte a tűzkardot?