Ma 1 éves a Qubit

Kedves olvasóink!

Mintha ma lett volna, pedig még csak nem is tegnap volt, hanem pontosan egy évvel ezelőtt: 2017. november 20-án ünnepélyesen elindult Magyarország legmeghatározóbb, legmarkánsabban jövőtudatos, legelegánsabban a múltba révedni képes, legközérthetőbben tudományos, legtudományosabban közérthető internetes csodaoldala, a Qubit.hu. Dedikált majom rovattal!

Ebben az ünnepélyes pillanatban nekünk egyetlen dolgunk maradt: meggyújtani a gyertyát a Qubit kvantumbitekkel díszített, paralelepipedon alakú, interkontinentális születésnapi tortáján, és megköszönni olvasóinknak a lankadatlan, mit lankadatlan, napról napra fokozódó érdeklődést, a lájkokat, a share-eket, a rengeteg biztató, bátorító, kritikus és anyázó levelet és hozzászólást; megköszönnni elhivatott, szakmájukban, tudományterületükön kiemelkedő külsős szerzőinknek az alapos, érdekfeszítő, eredeti írásokat. Köszönjük.

Azoknak, akik esetleg most járnak itt először: a Qubit, amit egyébként úgy kell mondani, hogy kubit, Facebook-oldala itt található, az rss feedje emütt, a YouTube-csatornája pedig amott. Két hét múlva, december 4-én, kedden az A38 hajón szeretettel várunk minden érdeklődőt az első, szülinapi, de korántsem utolsó rendezvényünkön, a Qubit Live-on

Most pedig, kedves olvasóink, énekeljük el együtt a Himnuszt, aztán a Szózatot, majd tekintsük meg a Qubit egy évvel ezelőtti, legendás indulásának történetét az alábbi, már-már legendás archív videón. 

További felhőtlen szórakozást, jó kubitolást kívánnak: 

A Qubit kubikosai

A világépítők hátborzongató hibái: Középföldén rosszak a hegyek, Westeroson pedig nem is lakhattak annyian!

Nehéz lehet istennek lenni, de az ember olykor megpróbálkozik vele: vannak, akik hobbiból teremtenek világokat, és vannak, akik művészetként vagy gondolatkísérletként kezelik a kérdést. Az ember hajlamos is készpénzként elfogadni, amit olvas, de mi van, ha belegondolunk a részletekbe? Miért néz ki Mordor úgy, ahogy? Merre folynak a folyók? Hányan laknak Westeroson? A földrajz és a geológia megadja a választ.

„Ez mekkora náci szarság. Egy laborpatkánynak érzem magam”

Bobby, Eddy és David 19 éves korukig nem tudták, hogy hármasikrekként születtek, és nevelőszüleiket sem tájékoztatták erről. Később megtudták, hogy egy rejtélyes pszichológiai kutatás alanyai voltak, a soha meg nem jelent tanulmány részleteit viszont 2066-ig titkosították. Most dokumentumfilm készült róluk.