Meredeken zuhan a Bitcoin, recsegnek-ropognak a kriptovaluták

2018.11.26. · gazdaság

Az elmúlt két hétben 40 százalékos esést produkált, és a lélektani határnak mondott 4000 dolláros szint alá csökkent a Bitcoin árfolyama, visszakerülve a tavaly szeptemberi szintre. Az első számú kriptovaluta 2017 novemberében lépte át a 10 ezer dolláros álomhatárt, majd december 17-én elérte a 19 783 dolláros csúcsot. Bár idén februárban ismét visszaesett a 10, nyár elejére pedig a 6 ezer dolláros szintre, ahol hónapokig úgy tűnt, tartósan meg is kapaszkodik. Ehhez képest mára a csúcsértékének már több mint 80 százalékát elveszítette.

photo_camera A Bitcoin árfolyammozgása az elmúlt egy hónapban

Nem csak a Bitcoin zuhan, a jelentősebb kriptovaluták mindegyike mélyrepülésben van, köztük például a sokáig stabilnak mutatkozó Ethereum is.

A kriptodevizák gyengülését többféle okra vezetik vissza a szakértők. A CCN szakportál szerint a kriptovaluták bányászatát betiltó kínai intézkedések, a Bitcoin hitelkártyás vásárlását kizáró banki korlátozások, vagy a korábbi kriptovaluták hardforknak nevezett leágaztatásával létrehozott változatok is elbizonytalaníthatták a befektetőket. Legutóbb a Bitcoinból önállósodott Bitcoin Cash szaporodott efféle osztódással, megteremtve a Bitcoin ABC és a Bitcoin SV kriptopénzt.

A jelentősebb árfolyamok alakulása itt követhető.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás