Sült tücsköt is kérhetnek a tavaszi menühöz a londoni ínyencek

Május 14-től felvette ajánlatai közé a mézes lime-os, illetve az édes csilipaprikás sült tücsköt a londoni Abokado étteremhálózat, amelynek egységeiben snack formájában is kapható lesz a rovar. 

A tavaszi menü kiegészítőjeként kínált különlegesség alapanyagát az ehető ízeltlábúakra specializálódott Eat Grub nevű cég szállítja. A tücsökropogóssal az ínyenceket és az állati fehérjét kedvelő, ám környezettudatos réteget célozza meg az étteremlánc – írta a kezdeményezésről a Guardian.

A lap szerint az Egyesült Királyságban a klímapánikkal előtérbe kerültek a legkülönfélébb élelmiszer-alternatívák. A rovarokból készült étkeket eddig csak szakboltok, illetve webshopok vették fel kínálatukba, most azonban megtörtént az áttörés. 

Sült tücsökFotó: Eat Grub

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: