Rúdtáncos robotok lépnek fel egy franciaországi klubban

2019.09.02. · majom

Péntek este mesterséges rúdtáncosok debütáltak a nantes-i SC-Clubban. A gépi táncosok magassarkú cipőben, hidraulikus csípőjüket mozgatva vonaglottak a félhomályos klubban a nagyrészt férfiakból álló közönség előtt – tudósított az Euronews.

A hivatalos bemutatót csak kedden, szeptember 3-án tartják, onnantól fogva a két robottáncos egy hónapon át teljesít majd szolgálatot, hogy ezzel is emeljék az ötödik évfordulóját ünneplő klub fényét.

A sztriptíztáncos robotok koncepciója Giles Walker brit kinetikus művészettel foglalkozó brit képzőművész nevéhez fűződik, az ötlet tíz éve fogalmazódott meg benne. A robotépítés éveiben a fém alkatrészeket női kirakatbábuk műanyag részeivel borította be, de még fontosabb, hogy a fejük lényegében egy térfigyelő kamera, ami a művész szándéka szerint egyfajta játék a voyeurizmus gondolatával: vajon hogyan oszlik meg a hatalom a megfigyelő és a megfigyelt személy között?

link Forrás

Laurent Roue klubtulajdonos elmondta, hogy a mechanikus táncosokkal az a célja, hogy felhívja a figyelmet a robotok növekvő jelentőségére (a kezdeményezés nyilvánvaló marketingértéke mellett), de mindenkit biztosított, hogy nem fogja gépekre cserélni a klub tíz hús-vér táncosát. Még akkor sem, ha egyes nézők szerint a robotok nagyon is szexik.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás