LIVE


A Qubit élő, tudományos estjei. Vezető magyar kutatókkal, interaktív közönséggel. A XXI. század legnagyobb kihívásaival, a tudomány, a technológia és a modern gazdaság legkurrensebb témáival.
Harmadik élő eseményünkön az egykori és a mai magyarság eredetét és összetételét vizsgáltuk a legmodernebb genetikai, bioarcheológiai, klasszikus régészeti és történeti kutatások tükrében, amelyek már eddig is számos olyan eredményt hoztak, amelyek alapján teljesen át kellene írni a történelemkönyveket.

Előadók: Mende Balázs antropológus, Türk Attila régész, Szécsényi-Nagy Anna genetikus, Sudár Balázs turkológus.


# LINE UP
# BESZÁMOLÓ
# ELŐADÁSOK: 1 2
# KEREKASZTAL

A DNS-forradalomról szólt a Qubit második élő estje, ahol öt neves kutató mutatta be, hol tart a tudomány a genetika különböző területein: többek között a rákkutatásban, az örökletes genetikai betegségek gyógyításában vagy épp az antibiotikum-rezisztencia legyűrésében.

Előadók: Varga Máté genetikus, Pál Csaba evolúcióbiológus, Sebestyén Endre rákkutató és biohacker, Izsvák Zsuzsanna molekuláris biológus, Dinnyés András őssejtkutató.


# LINE UP
# BESZÁMOLÓ
# ELŐADÁSOK: 1 2 3 4
# ZANZA

Az első Qubit-találkozón a gyerekeket optikai palackposta várta, a felnőttek pedig megtudhatták, hogy mi fán terem a nyelvtudományi mélytanulás és neurális háló, hogy a beszélő szándékainak kifürkészéshez kell-e, a számítógépek által egyelőre csak rosszul elsajátítható, metapragmatikai tudás, és hogy vajon milyen portás válhat egy etorobotból. A szeánsz fénypontjaként az Év Embere díjat is átadtuk.

Előadók: Prószéky Gábor nyelvtechnológus, Babarczy Anna elméleti nyelvész, Miklósi Ádám etológus, Tanos Áron robotépítő.


# LINE UP
# BESZÁMOLÓ
# ZANZA