Arcfelismerővel szűrnék ki a pornónézők közül a fiatalkorúakat Ausztráliában

2019.10.29. · TECH

Biometrikus azonosításhoz kötné a pornográf internetes tartalmakhoz való hozzáférést Ausztráliában egy új többpárti törvényjavaslat – számolt be a rendhagyó kezdeményezésről az információtechnológia nemzetközi híreire specializálódott ZDNet. 

Az ausztrál belügyi tárca által is felkarolt kezdeményezés lényege az volna, hogy a pornónézést az állam részéről a központi Arcazonosító Szolgálat (Face Verification Service) engedélyezné – amennyiben az arcfelismerő algoritmus 18 évesnél idősebbnek találná a számítógép, tablet vagy telefon használóját. 

A technikai megvalósítás mikéntje állítólag még nem tisztázott, de a javaslat beleillik abba a koncepcióba, amely biometrikus azonosításhoz kötne számos kereskedelmi szolgáltatást Ausztráliában, például pénzügyi és adminisztrációs tranzakciókat, hivatali ügyintézést. 

A ZDNet szerint a határvédelmi, útlevél-ellenőrzési és terrorelhárítási célokra már most is használt hivatalos arcfelismerő rendszer mintájára létrehozandó pornóelhárító szolgálat bevezetéséhez technológiai fejlesztésekre és kiforrott jogi szabályozásra is szükség lesz. 

Kapcsolódók korábbról:

link Forrás
link Forrás
link Forrás