Már csak négyet kell aludni a Határtalan tudás következő epizódjáig, regisztrációs link itt

2019.12.12. · tudomány

Hogyan változtatják meg életünket az adatok és feldolgozásuk? Hogyan hasznosítható a szóban forgó adathalmaz a kereskedelemben vagy például a társkeresésben? Várható-e az egyre nagyobb mennyiségben gyűjtött és feldolgozott adatoktól áttörés a gyógyításban és a rákkutatásban? Átveszi-e az ember helyét a tudományban a mesterséges intelligencia? Mennyire van biztonságban magánéletünk a világhálón?

Aki régóta keresi a válaszokat a fenti kérdésekre, jelentkezzen a Közép-Európai Egyetem (CEU) Határtalan tudás című előadássorozatának évadzáró rendezvényére, amely december 16-án este 18 órától esedékes Budapesten, a CEU Nádor utcai nagyelőadójában. Az előadások magyar nyelvűek, angol szinkrontolmácsolással. Az esemény ingyenes, nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet. 

A lehetséges válaszokat Kertész János Széchenyi-díjas magyar fizikus, hálózatkutató, a CEU professzora, Veres Dániel, a gyógyszerkutatást mesterséges intelligencia segítségével forradalmasítani szándékozó Turbine startup vállalat alapítója, valamint Koltai Júlia, az ELTE kvantitatív szociológiával foglalkozó adjunktusa és a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója igyekszik körüljárni. 

Kedvcsinálónak íme egy rövid videó, amelyen Veres Dániel villantja fel a Turbine startup munkájának egy részletét:

link Forrás

 A rendezvény médiapartnere a Qubit. További ízelítők a rendezvénysorozat korábbi eseményeiről:

link Forrás
link Forrás
link Forrás