Ezeket a vegyszereket ajánlja vírusirtásra az Amerikai Kémiai Tanács

Az USA-beli vegyipari cégek szövetsége, az Amerikai Kémiai Tanács (ACC) Biocid Vegyületek Központja (CBC) összeállított egy listát olyan termékekből, amelyeket korábban előzetesen alkalmasnak talált a COVID-19 járvány terjedése elleni védekezésre az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA).

Az ajánlás szerint a terméklista nem teljes, de egészségügyi dolgozók, cégvezetők és más felelős személyek bátran ajánlhatják az új koronavírus elleni védekezésre.

Magyar szemmel két ismerős márka látható az amerikai listán, az egyik a Clorox, amely több mint húsz termékkel szerepel a a fertőtlenítő sprétől a vécétisztítóig. A másik pedig a Lysol, amelynek ugyancsak több termékét ajánlják az amerikai kémikusok.

Íme a teljes lista.

A hírekről sok helyen tájékozódhatsz. A Qubit krízisben és békeidőben is arra törekszik, hogy az események mögött álló mélyebb összefüggéseket is megértsük – szigorúan a modern tudomány szemszögéből, több mint 100 tudós-szerzőnk és szakértő újságíróink révén. Ez nekünk sokba kerül, de reméljük, nektek is sokat ér.
Támogasd a Qubit fennmaradását!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: