Ezeket a vegyszereket ajánlja vírusirtásra az Amerikai Kémiai Tanács

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

Az USA-beli vegyipari cégek szövetsége, az Amerikai Kémiai Tanács (ACC) Biocid Vegyületek Központja (CBC) összeállított egy listát olyan termékekből, amelyeket korábban előzetesen alkalmasnak talált a COVID-19 járvány terjedése elleni védekezésre az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA).

Az ajánlás szerint a terméklista nem teljes, de egészségügyi dolgozók, cégvezetők és más felelős személyek bátran ajánlhatják az új koronavírus elleni védekezésre.

Magyar szemmel két ismerős márka látható az amerikai listán, az egyik a Clorox, amely több mint húsz termékkel szerepel a a fertőtlenítő sprétől a vécétisztítóig. A másik pedig a Lysol, amelynek ugyancsak több termékét ajánlják az amerikai kémikusok.

Íme a teljes lista.

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: