A Tesla bedobta magát a lélegeztetőgép-gyártásba

Lélegeztetőgépet építettek a Tesla mérnökei, mert szemben az orvosi eszközhöz szükséges elemekkel, autóalkatrészekből nincs hiány.

A Tesla április 5-én a YouTube-on mutatta be lélegeztetőgépének prototípusát, amelyet a Tesla Model 3 fedélzeti számítógépe vezérel, és a műszer érintőképernyős kijelzője is ebből a modellből származik, ahogy a légtartály is. 

A Reuters híradása szerint a Tesla alapító vezérigazgatója, Elon Musk a cég New York-i üzemében tervezi megkezdeni a lélegeztetőgépek sorozatgyártását. 

A Tesla lélegeztetőgépe és a gyártás folyamatábrája: narancssárgával az autóalkatrészek, kékkel az orvosi készülékekből, szürkével pedig más eszközökből vett elemek.Forrás: Tesla/ Youtube

A prototípusról készített alábbi videóból kiderül, hogy miként oldották meg a Tesla mérnökei az átállást:

A hírekről sok helyen tájékozódhatsz. A Qubit krízisben és békeidőben is arra törekszik, hogy az események mögött álló mélyebb összefüggéseket is megértsük – szigorúan a modern tudomány szemszögéből, több mint 100 tudós-szerzőnk és szakértő újságíróink révén. Ez nekünk sokba kerül, de reméljük, nektek is sokat ér.
Támogasd a Qubit fennmaradását!

Korábbi kapcsolód cikkeink: