A Tesla bedobta magát a lélegeztetőgép-gyártásba

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

Lélegeztetőgépet építettek a Tesla mérnökei, mert szemben az orvosi eszközhöz szükséges elemekkel, autóalkatrészekből nincs hiány.

A Tesla április 5-én a YouTube-on mutatta be lélegeztetőgépének prototípusát, amelyet a Tesla Model 3 fedélzeti számítógépe vezérel, és a műszer érintőképernyős kijelzője is ebből a modellből származik, ahogy a légtartály is. 

A Reuters híradása szerint a Tesla alapító vezérigazgatója, Elon Musk a cég New York-i üzemében tervezi megkezdeni a lélegeztetőgépek sorozatgyártását. 

A Tesla lélegeztetőgépe és a gyártás folyamatábrája: narancssárgával az autóalkatrészek, kékkel az orvosi készülékekből, szürkével pedig más eszközökből vett elemek.Forrás: Tesla/ Youtube

A prototípusról készített alábbi videóból kiderül, hogy miként oldották meg a Tesla mérnökei az átállást:

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Korábbi kapcsolód cikkeink: