Király Júlia: A mostani válság egyáltalán nem onnan jött, ahonnan vártuk

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

A Karanténnapló harmadik epizódjának első felében szakmai szemmel tekintjük át az új koronavírussal kapcsolatos híreket, majd Varga Máté genetikusnak, a Science Meetup főszervezőjének Dr. Király Júliával, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökével készített interjúja látható-hallható (23:31-től), amelyben járvány lehetséges gazdasági hatásairól beszélnek.

„A mostani válság egyáltalán nem onnan jött, ahonnan vártuk. Tehát nem a pénzügyi rendszerből, nem magából a gazdasági rendszerből, hanem kívülről. De az nem igaz, hogy nem voltak a gazdaságnak a válságra utaló gyengeségei." 

- mondta el Király Júlia, hozzátéve, hogy az elmúlt közel 200 évben nem volt olyan, hogy egy gazdasági válságot szinte önmagában egy egészségügyi járvány váltson ki.

A teljes epizód itt tekinthető meg:

    A Budapest Science Meetup koronavírus-járvány alatti különkiadása, a Karanténnapló április elején indult el. A videósorozat célja összegyűjteni az új koronavírussal és a járvánnyal kapcsolatos legjobb információkat, esetenként meghívott vendégek segítségével.

    A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

    Kapcsolódó cikkek a Qubiten: