Király Júlia: A mostani válság egyáltalán nem onnan jött, ahonnan vártuk

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A Karanténnapló harmadik epizódjának első felében szakmai szemmel tekintjük át az új koronavírussal kapcsolatos híreket, majd Varga Máté genetikusnak, a Science Meetup főszervezőjének Dr. Király Júliával, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökével készített interjúja látható-hallható (23:31-től), amelyben járvány lehetséges gazdasági hatásairól beszélnek.

„A mostani válság egyáltalán nem onnan jött, ahonnan vártuk. Tehát nem a pénzügyi rendszerből, nem magából a gazdasági rendszerből, hanem kívülről. De az nem igaz, hogy nem voltak a gazdaságnak a válságra utaló gyengeségei." 

- mondta el Király Júlia, hozzátéve, hogy az elmúlt közel 200 évben nem volt olyan, hogy egy gazdasági válságot szinte önmagában egy egészségügyi járvány váltson ki.

A teljes epizód itt tekinthető meg:

    A Budapest Science Meetup koronavírus-járvány alatti különkiadása, a Karanténnapló április elején indult el. A videósorozat célja összegyűjteni az új koronavírussal és a járvánnyal kapcsolatos legjobb információkat, esetenként meghívott vendégek segítségével.

    Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

    Kapcsolódó cikkek a Qubiten: