Karanténba vonul az USA operatív törzsének három tagja, köztük Anthony Fauci

2020.05.10. · koronavírus

Önkéntes karanténba vonul az Egyesült Államok járványkezeléssel megbízott operatív törzsének három tagja is, miután mindannyian kapcsolatba kerültek egy fertőzöttel. Az érintettek között van Dr. Anthony Fauci, az allergiával és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet igazgatója, Dr. Robert Redfield, az amerikai járványügyi központ, a CDC igazgatója, és Stephen Hahn, az élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hivatal, az FDA megbízottja.

Fauci, akinek tesztje az általa vezetett intézet közleménye szerint negatívnak bizonyult, továbbra is ellátja feladatait, igyekszik korlátozni személyes találkozásait, otthonról dolgozik majd, de elmegy a Fehér Házba, ha személyesen van rá szükség. Hahn tesztje szintén negatív lett, míg Redfield állapotáról annyit tudni, hogy jól érzi magát, és nincsenek tünetei. 

A Politico értesülései szerint Hahn Katie Millerrel, Mike Pence alelnök sajtótitkárával került kapcsolatba, aki az elnök Donald Trump egyik fő tanácsadójának, Stephen Millernek felesége, és akinek vírustesztje pénteken lett pozitív. Csütörtökön derült ki, hogy Trump egyik a hadsereg kötelékében álló segédje is fertőzött.

Trump azt nyilatkozta,  nem tart attól, hogy a Fehér Házban elterjed a vírus, és a fotók tanúsága szerint a különböző találkozókon nem visel maszkot, a Fehér Ház ugyanakkor hivatalosan azt közölte, hogy szigorít az elnöki rezidencián érvényes  szabályokon.  

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás