Több mint 1 millióan tették le a cigit Angliában a járvány alatt

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

Az angliai dohányzás ellenes szervezet, az Action on Smoking and Healt (ASH) és a University College London (UCL) közös felmérése szerint a COVID-19 pandémia kitörése óta több mint 1 millió ember hagyott fel a dohányzással az Egyesült Királyságban.

A SARS-CoV-2 koronavírus kiváltotta világjárvány kitörése óta további 440 ezren durálták neki magukat, de nekik nem sikerült leszokniuk káros szenvedélyükről. Mindeközben a nikotinfogyasztás füstös formájának hódolók közül 400 ezer 16 és 29 év közötti, ugyanennyi 30 és 49 év közötti, valamint 240 ezer 50 év feletti polgárnak sikerült leszoknia.

Az ASH szerint mindez azt mutatja, hogy a fiatalabbak egészségtudatosabbak, mint a korosabb nemzedékhez tartozók, pedig az idősebb dohányosok nagyobb arányban képviseltetik magukat a COVID-19 betegség veszélyeztetettjei között.

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: