Több mint 1 millióan tették le a cigit Angliában a járvány alatt

Nincsen túlélhető és fenntartható jövőnk tudomány nélkül, ahogy nekünk sincsen nélkületek. Támogasd a Qubit munkáját!

Az angliai dohányzás ellenes szervezet, az Action on Smoking and Healt (ASH) és a University College London (UCL) közös felmérése szerint a COVID-19 pandémia kitörése óta több mint 1 millió ember hagyott fel a dohányzással az Egyesült Királyságban.

A SARS-CoV-2 koronavírus kiváltotta világjárvány kitörése óta további 440 ezren durálták neki magukat, de nekik nem sikerült leszokniuk káros szenvedélyükről. Mindeközben a nikotinfogyasztás füstös formájának hódolók közül 400 ezer 16 és 29 év közötti, ugyanennyi 30 és 49 év közötti, valamint 240 ezer 50 év feletti polgárnak sikerült leszoknia.

Az ASH szerint mindez azt mutatja, hogy a fiatalabbak egészségtudatosabbak, mint a korosabb nemzedékhez tartozók, pedig az idősebb dohányosok nagyobb arányban képviseltetik magukat a COVID-19 betegség veszélyeztetettjei között.

Ha tetszik, amit csinálunk, ha te is fontosnak tartod, hogy magyar nyelven legyen egy okos és közérthető lap, ami nem a politikai barikádok csatazajáról tudósít, hanem a ránk váró – bátran mondjuk ki, ez az év is megmutatta, mennyire nem túlzás ez – civilizációs kihívásokkal foglalkozik, ami fel meri tenni a jövőnkkel kapcsolatos igazi kérdéseket, és meg is mutatja a modern tudomány válaszait mindezekre, nos ha ez szerinted is olyan égetően fontos, ahogy mi gondoljuk: heroikus munkát végző hat újságíróval, sok tucatnyi kutatóval és csak egy egészen kicsi kiadóval a hátunk mögött, akkor támogasd a munkánkat rendszeresen – számít a segítséged!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: