Musk szerint földönkívüliek húzták fel az egyiptomi piramisokat

2020.08.03. · majom

Kormányzati meghívót kapott Egyiptomba a SpaceX és a Tesla alapítója, miután még pénteken azt bírta csicseregni a Twitteren, hogy az ókori piramisokat minden bizonnyal földönkívüliek építették – számolt be róla a BBC.

Az összeesküvés-elméletekkel köztudottan előszeretettel kacérkodó Elon Musk kijelentését közel 87 ezren osztották meg és félmillió követőjének tetszését váltotta ki, Egyiptomban azonban kevésbé kedvelték a techguru szavait.

Gízai piramisok
photo_camera Gizai piramisok Fotó: KHALED DESOUKI/AFP

Rania al-Mashat, az ország nemzetközi kapcsolatokért felelős minisztere a Twitteren távolságtartó udvariassággal invitálta meg Muskot, hogy a helyszínen, az ásatások során feltárt bizonyítékok alapján lesz szíves meggyőződni arról, hogy marhaságokat írogat.

A legendás egyiptomi archeológus, Zahi Hawass az Egypt's Today című lapban komplett hallucinációnak titulálta Musk szavait, mondván, hogy az efféle kijelentések semmibe veszik a történettudományi és régészeti evidenciákat.

Az Egyesült Államok elnökéhez, Donald Trumphoz hasonló súlyosságú Twitter-kórban szenvedő amerikai milliárdos eddig sem a meghívásra, sem pedig kijelentésének tudományos cáfolatára nem reagált.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás