Londonban megnyitott az első vegán hentes

2020.11.02. · gazdaság

Aki lemaradt volna róla, vasárnap nemcsak Mindenszentek volt, hanem a vegán világnap is. Erre a napra időzítette nyitását a Rudy’s nevű vegán hentes az észak-londoni Islingtonban.

A „hentes” a feldolgozott és nyers húsáruk vegán változatait kínálja a baycontól a soysage-ig.

Az elmúlt években jelentősen nőtt a vegán termékek iránti kereslet az Egyesült Királyságban, egyre többen hagynak fel teljesen az állati eredetű ételek fogyasztásával, míg mások csak kevesebb húst és a tejterméket vesznek magukhoz. Az EMW nevű londoni ügyvédi iroda adatai szerint 2019-ben 128 százalékkal megugrott az új vegán termékekre vonatkozó bejegyeztetett védjegyek száma az Egyesült Királyságában. A piacon a nagyvállalatok mellett kis cégek is igyekeznek pozíciót szerezni maguknak például vegán jégkrémek és sütemények forgalmazásával.

link Forrás

Mint Matthew Foster, az üzlet társalapítója a Reutersnek elmondta, a vásárlók pontosan tudják, hogy mit vehetnek a vegán üzletben, és „minden termékünket úgy tervezték, hogy a húsok ízét, állagát imitálja”.

A Rudy’s csapata 2017-ben egy vegán étkezde üzemeltetésével kezdte, most pedig az alapanyag-árusítás felé nyitnak, például árulnak előfőzött, otthon elkészíthető komplett vegán vacsorákat is.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a Rudy’s leszerződött-e valamelyik nagy vegánhús-gyártóval, de annyit tudni, hogy a termékeik alapanyaga leginkább szója és szejtán (búzahús). A hentesüzlet falára festett állatfigurák mindenesetre másképp hatnak, mint a hagyományos henteseket díszítő sertés- és marhaalkatrészek rajzai.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás