Stigmák, böjtölés, elragadtatás: hétfőn folytatódik a CEU Határtalan tudás sorozata

2020.11.27. · tudomány

November 30-án csütörtökön délután ötkor kezdődik a CEU Határtalan tudás rendezvénysorozatának következő beszélgetése, ez alkalommal a vallásról és a testiségről. A kerekasztal-beszélgetésen a részvevők a test szerepét vizsgálják a kereszténységben: milyen viszonyban áll a test és a lélek? Valóban a kísértések hordozója lenne a test, amelyet a léleknek le kell győznie, vagy a test és a lélek elválaszthatatlan egységet alkot?

A beszélgetésen Klaniczay Gábor történész, Geréby György filozófus, Perczel István vallástudós és Deák Hedvig Viktória teológus, a Szent Domonkos Rendi Nővérek elöljárója erednek a rejtélyek nyomába. A rendezvényt zárt kapuk mögött, a CEU Auditóriumában tartják, az egyetem Covid-19 protokolljának szigorú betartásával, a közönség online követheti a beszélgetést.

Stigmák és testiség

A CEU Határtalan Tudás sorozata abból indul ki, hogy a tudás mindenkié, ennek megfelelően a rendezvénysorozat számtalan témát érintett már az epigenetikától a klímaváltozás hatásain keresztül egészen a genderfluiditásig, de a sokakat érdeklő témák közül nem maradhattak ki a COVID-járvány kérdései, az ezzel kapcsolatos lehetséges válaszok és tanulságok sem.

A hétfői beszélgetésen résztvevők a stigmák, a böjtölés, az eszméletvesztő elragadtatás és a misztikus terhesség témáin keresztül járják majd körbe a test és lélek viszonyát. A közvetítés élőben ezen a linken lesz követhető.

link Forrás

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás