Rejtett törvényben kényszerítették ki, hogy az USA elárulja, mit tud az ufókról

2021.01.07. · tudomány

Donald Trump, a napokon belül leköszönő amerikai elnök a múlt héten írta alá azt a 2300 milliárd dolláros covid-mentőcsomagot tartalmazó törvényjavaslatot, amely 5600 oldalon keresztül taglalta, hogy miért van szükség ekkora összegre a gazdaság megsegítéséhez. A vaskos dokumentum azonban arra is jó volt, hogy olyan törvényeket rejtsenek el benne, amelyeknek kevés köze van a koronavírushoz vagy a pusztán gazdasági kérdésekhez.

Az egyik például arra szólítja fel a Pentagont és az amerikai hírszerzési hatóságokat, hogy 180 napon belül nyílt jelentést adjanak le az ufókról a Szenátus hírszerzési bizottságának. A jelentésben „részletes elemzést kell közölni minden azonosítatlan légi jelenségről gyűjtött vagy tárolt adatról”, ami a hírszerzési ügynökségek (CIA, FBI, NSA, stb.) rendelkezésére áll.

A törvény szövege szerint „azonosítani kell minden olyan esetet vagy mintát, ami arra utal, hogy egy lehetséges ellenség elérte azokat az áttörő repülési képességeket, amelyek veszélyeztethetik az Egyesült Államok stratégiai vagy hagyományos erőit.” Christopher Mellon, korábbi helyettes védelmi miniszter szerint a közvélemény és a hadsereg már rég megérdemelte volna, hogy megfelelően tájékoztassák a potenciális veszélyekről, így reméli, az új kormány a törvénynek megfelelően tájékoztatja a népet az ilyen jelenségekről.

photo_camera A Pentagon egyik 2020-ban közzétett videójának részlete Fotó: navair.navy.mil

A Pentagon 2020 áprilisában oldotta fel három videó titkosítását, amelyeken korábbi azonosítatlan légi jelenségek láthatók. A rövid felvételeket a haditengerészet pilótái rögzítették 2004 és 2015 között. Az egyikben egy sötét, ovális objektum halad el egy repülőgép előtt, míg egy másikban egy kisebb objektum látható, ahogy a földfelszín felett gyorsulni kezd.

Nick Pope, aki korábban a védelmi minisztérium ufókutatásait segítette, a Sky Newsnak elmondta: elképzelhető, hogy a Pentagon által kiadott videókon földönkívüli jelenségeket látni, de ezt egyelőre nem lehet biztosan állítani. „Ha nem arról van szó, hogy a pilóták félreláttak valamit, miközben az infravörös kamerákban is hiba lépett fel (ráadásul a radarok is rögzítette több jelenséget), akkor kevés dologgal lehet magyarázni.”

Pope szerint ha nem földönkívüliekről van szó, akkor jó eséllyel ismeretlen technológiával rendelkező orosz vagy kínai felderítő drónok, vagy az amerikai hadsereggel szemben vakon tesztelt amerikai repülő objektumok láthatók a videókon.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás