69 milliárd forintnyi tőkét kalapozott össze a kifli.hu cseh tulajdonosa

2021.03.03. · gazdaság

A csehországi Rohlik Group meglévő piacainak bővítésére és további külföldi terjeszkedésre, mindenekelőtt a németországi megjelenésre fordítja azt a 190 millió eurót (jelenlegi árfolyamon valamivel több mint 69 milliárd forintot) , amelyet a befektetői adtak össze – számolt be róla a Bloomberg.

A befektetői lista élén a Partech áll, aztán az Index Ventures, az EBRD, a J&T Banka, a Quadrille Capital, az R2G és egy korábbi befektető, az Enern következik.

A 2014-ben Tomáš Čupr által alapított, csehül kiflit jelentő Rohlik Group 750 ezer vásárlójával piacvezető az online élelmiszerboltok között Közép-Európában. A Csehországban (rohlik.cz), Magyarországon (kifli.hu) és Ausztriában (gurkerl.at) jelen lévő vállalat a a következő hónapokban knuspr.de néven indítja el szolgáltatását.

A cégcsoport a világjárvány miatt hozott kijárási és kereskedelmi korlátozások egyik nagy nyertese Európában. A nem mellesleg 2018 óta nyereséges házhozszállítás 2020-ban 300 millió eurós (több mint 110 milliárd forintos) árbevételével 101 százalékos növekedést produkált az előző évhez képest.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás