Állásajnálatok csalódott ellenzéki szavazóknak: pingvinszpotterek, postaszolgálatosok, irány az Antarktisz!

2022.04.07. · majom

A Brit Antarktiszi Örökségvédelmi Alap (UK Antarctic Heritage Trust) várja azok jelentkezését, akik szívesen költöznének az Antarktiszra és csak a megélhetési lehetőségek szűkös volta miatt nem indultak még el. A brit alapítvány ezen segít néhány állásajánlattal: postahivatal-vezetőt és pingvinfelügyelőt keresnek Port Lockroy-ban található bázisukra. A pingvinfelügyelőnek az antarktiszi madarak számon tartása lenne a felelőssége, amely munkát a Brit Antarktiszkutató megbízásában kell végeznie.

Még ha távolról úgy tűnhet is, hogy az Antarktiszon nem lehet túl nagy a levélforgalom, a helyi postahivatal nagyjából 80,000 küldeményt kezel minden szezonban. Az idén novembertől jövő márciusig tartó idénymunkák kínálata nem merül ki a két fő feladatkörben, üzletvezetők, asszisztensek jelentkezését is várják, nekik a helyi ajándékboltban lesznek feladataik.

Érdemes lehet jól átgondolt motivációs levéllel készülni, a túljelentkezés ugyanis az örökségvédelmi alapítvány szerint annak ellenére is több százszoros, hogy a bázison nincs például vezetékes víz. A Port Lockroy-i bázist 1944 és 1962 között működtették élesben, 2006 óta pedig múzeumként és postahivatalként működik. A covidjárvány két éve alatt bezárták ugyan, de a járvány szelídülése után most a tervek szerint újranyitnák. Csak olyan jelentkezők jelentkezését várják, akik kitűnő fizikai állapotban vannak, kellően környezettudatosak és tisztában vannak azzal, hogyan éljenek a természettel harmóniában, vagyis úgy, hogy a lehető legminimálisabb nyomot hagyják maguk után az egyébként lakatlan földrészen.

link Forrás

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás