Az iPhone novembertől éles vészjelző funkciója térerő és wifi nélkül is működik

2022.09.08. · TECH

Az iPhone 14 és 14 Pro tulajdonosok rövidesen tökéletes biztonságban érezhetik magukat, legalábbis az Egyesült Államokban és Kanadában, bár azért még nem mindenhol.

Az Apple hivatalos blogján megjelent tájékoztatás szerint az ilyen készülékeken novembertől élesedik az új veszélyhelyzeti funkció, amely az egyébként wifi- és térerőmentes területekről is küldhető vészjelzés. A mobilkommunikációs vakfoltokban ugyanis az applikáció közvetlen kapcsolatba lép az elérhető legközelebb lévő kommunikációs műholddal, az S.O.S üzenet így garantáltan eljut a földfelszíni átjátszókon keresztül a riasztási központba.

Némileg árnyalja a képet, hogy a hivatalos bejelentés szerint a műholdas kapcsolat egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában lesz elérhető, igaz ott minden iPhone 14 modell számára, függetlenül attól, hogy bel- vagy külföldi illetékességű a készülék használója. „Kivéve, ha a telefonjukat a kontinentális Kínában, Hongkongban vagy Makaón vásárolták, mivel a műholdas vészhelyzeti SOS-t ezekben az országokban nem kínálják” – figyelmeztet a MacRumors.

photo_camera Fotó: support.apple.com

Nem elhanyagolható apróság, hogy az Apple szerint előfordulhat, hogy a funkció nem feltétlenül működik a 62-ik szélességi fok feletti területeken, így Kanada és Alaszka életveszélyesen vadregényes tájain.

Az alábbi videóból kiderül, hogyan is működik a vészjelző:

link Forrás

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás