Torontóban már ételrendelős appban lehet házhoz kérni a marihuánát

2022.10.19. · gazdaság

A kanadai Torontóban hétfőtől már házhoz is szállítják a marihuánatermékeket: a 19 évesnél idősebb felhasználók az Uber Eats alkalmazáson keresztül rendelhetnek a Leafly online kereskedelmi hálózatából, a kiszállításokat pedig az ontariói székhelyű CannSell szervezet által felügyelt kiskereskedők teljesítik, írja a Gizmodo.

A CannSell feladata a kiskereskedők és termelők hatékonyságának biztosítása oktatási programokon keresztül, továbbá a teljes ellátási lánc felügyelete. Ezzel a fogyasztók számára is biztonságot kívánnak nyújtani a piacon.

A Leafly már több mint négy éve támogatja a marihuánakereskedőket (összesen több mit kétszázat) a térségben, és most lehetőség nyílt az online vásárlás és a házhoz szállítás megszervezésére is.

Az üzlet az ételrendelés menetéhez hasonlóan történik: a vásárlók a kereskedő kínálatából választhatják ki a tételeket, azonban már az applikációban meg kell adniuk az életkorukat. Ezután, amikor a rendelés megérkezik, a CannSell által képzett futárnak is igazolniuk kell a korukat és a józanságukat.

A házhozszállítástól az illegális kereskedelem visszaszorítását remélik, illetve azt, hogy ezzel csökken a beszerzés után betépve hazavezető autósok száma. A Leafly célja, hogy egész Kanadában kiterjesszék a szolgáltatást és az Uberrel közösen azon is dolgoznak, hogy az Egyesül Államokban is elinduljon egy hasonló házhozszállítási rendszer.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás