A Wojcicki nővérek is saját Barbie babát kapnak

2023.03.07. · majom

Barbie volt már asztrofizikus, orvos, robotikai mérnök és űrkutató is. A márka tulajdonosa, a Mattel pedig arra törekszik, hogy minél több, hagyományosan nem lányosnak tartott szakmában megmutassa magát az ikonikus figura.

Most például a Wojcicki nővérek kaptak saját Barbie-babákat, mivel ők is egy-egy általában férfiasnak tartott szakmában és területen vívtak ki maguknak elismerést. Susan a YouTube hosszú ideig regnáló vezérigazgatója, Anne a 23andME nevű otthoni DNS-teszteléssel foglalkozó cég vezérigazgatója és Janet a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem gyermekgyógyász és járványtani professzora.

Inspiráló nők, akik megmutatják a fiataloknak, hogy bármi lehet belőlük.
photo_camera Inspiráló nők, akik megmutatják a fiataloknak, hogy bármi lehet belőlük. Fotó: Mattel

A Nemzetközi Nőnap alkalmából megalkotott babákról a CNN Business azt írja, hogy a női vezetők érdemeit igyekeznek népszerűsíteni. A Mattel célja ezekkel, hogy megmutassa, a lányokból is lehet bármi, nem kell, hogy a hagyományok és a társadalmi elvárások befolyásolják a pályaválasztásukat.

A törekvés és a valós személyekről mintázott egyedi darabok gyártása viszont az üzletnek is jót tesz: hozzájárul ahhoz, hogy a Barbie-babák gyűjtése ismét jövedelmezővé vált a cég számára. Az Inspiring Women Barbie-sorozat tagjai egytől egyig fontos nők. 2022-ben például Jane Goodall kapott saját Barbie-babát, amit a gyűjtők egyébként 35 dollárért szerezhetnek be.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás