Percenként 1 dollárért már bárki vehet magának AI-barátnőt

2023.05.11. · tudomány

Akár 5 millió dollárt is kereshet havonta a saját magáról mintázott csetbot „értékesítéséből" a Snapchaten ismertté vált influenszer, Caryn Marjorie. A 23 éves nő mesterséges intelligenciával támogatott hangalapú csetbototja egy hét alatt majdnem 72 ezer dollárt hozott a konyhára úgy, hogy még csak a tesztidőszak zajlott.

Caryn Marjorie a Los Angeles-i Beautyconon 2019-ben
photo_camera Caryn Marjorie a Los Angeles-i Beautyconon 2019-ben Fotó: ARAYA DIAZ/Getty Images via AFP

A CarynAI-t bárki felbérelheti, hogy legyen a barátnője, ezért percenként 1 dollárt kell fizetnie. Cserébe a felhasználók úgy érezhetik, hogy a valódi influenszerrel beszélnek, noha továbbra is csak az OpenAI technológiájával, mintegy 2000 órányi fejlesztéssel előállított csetbot érhető el számukra.

A Fortune interjúja szerint Marjorie hiába posztol naponta akár 250-szer is a Snapchatre, szeretett volna lehetőséget biztosítani a rajongóinak arra, hogy személyesebb kapcsolatot alakítsanak ki legalább a virtuális énjével. Ennek eredményeképp már elérhető a CarynAI, amit főleg férfiak használnak, ezren pedig már rendszeres előfizetői a szolgáltatásnak.

A modellt a nő korábban feltöltött Youtube-videói alapján a GPT-4 API technológiáinak használatával építették, összegzi az Insider. Marjorie szerint valódi társaság lehet egy ilyen csetbot a felhasználóknak, így arra számít, hogy idővel akár 20 ezer feliratkozója is lehet, amivel akár 5 millió dollárt is kereshet egy hónapban.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás