Csirkehiány miatt zártak be több száz KFC-t Angliában

2018.02.19. · gazdaság

Száznál is több éttermét zárta be a KFC az Egyesült Királyságban, mert egyszerűen kifogytak a csirkéből.

A krónikus csirkehiány beszállítói problémákból adódott.

Bár jó ötletnek tűnt a múlt héten beszállítót váltani, úgy tűnik, az új megbízott vállalat, a DHL máris operatív problémákkal szembesült, ezzel indokolták legalábbis, hogy miért nincs csirke.

Óriási területen jelentkeztek a problémák az Egyesült Királyságban.

Zárt ajtós KFC-ket jelentettek Londonból, Délnyugat-Angliából, Kelet-Angliából, Közép-Angliából, Északnyugat-Angliából és Wales-ből is.

Olyan vevők, mint a lutoni illetőségű Claire, arról számoltak be a BBC-nek, hogy szombaton végigállták a 20 perces autós sort, hogy aztán a pultnál azzal szembesüljenek, hogy elfogyott a csirke.

Lehet, hogy az étteremnek súlyos károkat okoz a mini-baromfikrízis, de a cég a Twitteren egyelőre humorral igyekezett kommunikálni a helyzetet: „a csirke átment az úton, csak nem a mi éttermünkbe”.

Igyekeznek a bejegyzésben meggyőzni a vevőket, hogy a minőség ügyében nem alkusznak, ezért kellett több KFC-t bezárni a hiány miatt, míg más éttermekben szűkített menüvel, illetve rövidített nyitva tartással várják a rántottcsirke-rajongókat.

link Forrás

Nem lehet véletlen, hogy a válság éppen most ütött be, hiszen egészen múlt keddig a brit KFC-ket a dél-afrikai tulajdonú Bidvest látta el alapanyaggal.

Ezt a céget cserélték le a csirkebizniszben ezek szerint még járatlan DHL-re.

Vannak azonban olyan KFC-k, amelyek nem, vagy kevésbé szűkölködnek csirkében, és továbbra is nyitva tartanak, listájukat a gyorsétteremlánc a honlapján tette közzé.

Egy közleményt az érintett DHL is kiadott az ügyben.

Rendezni igyekeznek a problémát partnereikkel, a KFC-vel, illetve a disztribúciós szoftverüket gyártó QSL-lel – írták.

Felháborodott KFC-kedvelők a Twitteren fejezték ki nemtetszésüket:

link Forrás

Olyan is volt, aki az apokalipszis kezdetének nevezte, hogy a KFC kifogyott a csirkéből, igaz, azóta fel is függesztette fiókját.

Rettegésre azonban semmi okuk a csirkekedvelőknek.

Gyakorlatilag lehetetlen, hogy kifogyjunk a csirkéből, mivel 28 milliárd darab jut belőlük a Földet benépesítő 7,6 milliárd emberre, ahogy a Qubit korábbi összeállításából kiderült.

Egyébként is a háziállatok teszik ki a pár kilónál nagyobb tömegű állatok biomasszájának 63 százalékát.

Thank you, Colonel!

link Forrás