Bolygók 2

2018.09.06. · majom

A romantikus hidak bolygója

Ez a bolygó tele van folyókkal, vízesésekkel és folyókon átívelő, széles hídként funkcionáló fákkal. Az univerzum minden szegletéből érkező szerelmesek előszeretettel karcolják bele a nevüket a fák ágain növekvő, lakat alakú taplógombákba. Ezt sokan csak babonának tartják, ám a bolygón évtizedes rendszerességgel végigsöprő áradások után mégis mindig jelentősen megszaporodnak az univerzumban a szakítások és a válások. Ha ide látogatunk, bicskát feltétlenül vigyünk magunkkal.

photo_camera Illusztráció: Tóth Róbert Jónás

A hazugságbolygó

Ezen a bolygón nem célszerű igazat mondani. Ha bármi olyasmit mondunk, ami igaz, azt fogjuk érezni, hogy áramot vezettek a gerincünkbe.

Az Elvis Presley nevű földi énekesről elnevezett bolygó

Egyesek szerint az Elvis Presley nevű földi énekes sosem járt ezen a bolygón. Mások szerint most is ott lakik, ők maguk a saját szemükkel látták, a saját fülükkel hallották. Sőt, mindig is ott lakott, és csak egy viszonylag rövid időre költözött a Föld nevű bolygóra, ahol egyébként egyáltalán nem érezte jól magát.

Exupéry3

Ezen a bolygón rókák és óriáskígyók élnek. Az óriáskígyókat még elefántháton sem tanácsos megközelíteni, a rókák pedig csak rókáknak látszanak. Semmiképpen se próbáljuk megszelídíteni őket.

A kétfejű lények bolygója

A kettőnél több vagy kevesebb fejű lényeket ezen a bolygón lefejezik. Ennek tudatában szabad csak odalátogatni. A táj, na meg az őslakosok végtelenül vicces párbeszédei miatt azonban megéri vállalni az ide utazást szervező irodák az árban mindig bennefoglalt átmeneti ikresítő műtéteinek enyhe kellemetlenségét és kockázatát. Mindenképpen érdemes tehát erre rábeszélni egy megbízható útitársat. (Előtte mindenképpen tájékozódjunk, mert egyes irodák csak az összenövesztő műtétet adják ingyen, az elválasztóért pedig csillagászati összegeket követelnek.)

link Forrás

Dragomán György sci-fi sorozata, A fényes jövő további darabjai a Qubiten itt olvashatók.