Nem akartak rosszat a várost rettegésben tartó mosómedvék, csak nagyon be voltak rúgva

Nem veszettek a városi mosómedvék – nyugtatott meg mindenkit a héten a nyugat-virginiai Milton rendőrsége. Addigra a mosómedvék miatt már második napja kapták a hívásokat, sokan attól tartottak ugyanis, hogy a különösen viselkedő állatok veszettek vagy egyéb betegségben szenvednek (ami nem is csoda a New Yorkot ellepő zombimosómedvékről szóló hírek után).

A veszettség természetesen nem tréfa, a vírus az ember központi idegrendszerét is megtámadhatja, súlyos tüneteket (pl. részleges bénulást, hallucinációt, víziszonyt) és akár halált is okozva. 

A miltoni rendőrök átvizsgálták a területet, ahonnan a bejelentések érkeztek, és el is fogtak két példányt, ez után hamar kiderült, hogy szerencsére nem veszettség okozza a tüneteket, hanem valami egészen más: a részegség.

A mosómedvék rászabadultak egy vadalmafára, amelynek gyümölcsei már megerjedtek, ezért tántorogtak, és viselkedtek még egy mosómedvéhez képest is zavartan. A rendbontókat nemcsak előállították, hanem rövid időre őrizetbe is vették a rendőrök, előtte pedig nem átallottak kompromittáló képet is készíteni a kifejezetten tompa és bágyadt tekintetű állatok egyikéről. Egyiküket elnevezték Dallasnak, mielőtt az őrizeteseket szabadon engedték a remélhetőleg vadalmamentes erdő közelében.

Dallas természetesen nem az első híresség a részeg állatok tablóján. A minnesotai Gilbertben például alkoholos befolyásoltság alatt álló madarak tanúsítottak közrend megzavarására alkalmas viselkedést: ablakoknak, autóknak repültek neki, zavarodottan vánszorogva a levegőben. A korán beálló fagy miatt a bogyós gyümölcsök még az előtt megerjedtek, hogy a vándormadarak elindultak volna délre, ez volt a gond. A város lakói, akik már kezdték azt hinni, hogy valami 21. századi Hitchcock-remake-et forgatnak náluk, érezhetően megkönnyebbültek a hírtől. A gilberti esetre is vonatkozott egyébként az az általános megfigyelés, hogy különösen a fiatal egyedek nem tudnak megbirkózni az etil-alkohol hatásaival, míg ez érettebb madarak szervezete hatékonyabban bontja le az ember által is jól ismert vegyületet.

Az indianai Wayne Township városban pedig egy házi mosómedve produkált aggasztó tüneteket, de mint kiderült, ő valaki másnak a kannabiszellátmányát dézsmálta meg, ezért tűnt fásultnak és kifejezetten betépettnek. Indianában éppenséggel nem legális a fű, de ahogy az Egyesült Államokban egyre több helyen szabaddá válik a fogyasztása – és az ehető termékek az állatok számára is kecsegtetőek –, egyre többször találkozni betépett állatokkal. 

A spanglis csemegéből bezabáló kutyák kötnek ki a leggyakrabban az állatorvosoknál, de előfordultak már csivavák, amelyek belelefetyeltek a bong (kannabiszfogyasztásra szolgáló vízipipa) vizébe, macskák, amelyek vaporizátor által téptek be valamilyen rejtélyes módon, és nyulak, menyétek, sőt madarak is tévedtek már rossz útra.

Independent.

További mosómedvés tartalom a Qubiten:

A világépítők hátborzongató hibái: Középföldén rosszak a hegyek, Westeroson pedig nem is lakhattak annyian!

Nehéz lehet istennek lenni, de az ember olykor megpróbálkozik vele: vannak, akik hobbiból teremtenek világokat, és vannak, akik művészetként vagy gondolatkísérletként kezelik a kérdést. Az ember hajlamos is készpénzként elfogadni, amit olvas, de mi van, ha belegondolunk a részletekbe? Miért néz ki Mordor úgy, ahogy? Merre folynak a folyók? Hányan laknak Westeroson? A földrajz és a geológia megadja a választ.

„Ez mekkora náci szarság. Egy laborpatkánynak érzem magam”

Bobby, Eddy és David 19 éves korukig nem tudták, hogy hármasikrekként születtek, és nevelőszüleiket sem tájékoztatták erről. Később megtudták, hogy egy rejtélyes pszichológiai kutatás alanyai voltak, a soha meg nem jelent tanulmány részleteit viszont 2066-ig titkosították. Most dokumentumfilm készült róluk.