A Google mától frissíti a magyar utcaképet

2019.04.03. · TECH

A Google áprilisban és májusban frissíti az utcafelvételeket Magyarországon, a munkát szerdán kezdték el. Budapesten, Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Székesfehérváron és Győrben is készítenek felvételeket. 

Ezeket először egy szerencsés alkalmazott veszi majd fel a Trekker névre hallgató berendezés segítségével, amely úgy néz ki, mint egy nagyobb túrahátizsák, csak a legtöbb túrahátizsáktól eltérően 2,5 másodpercenként 360 fokban felvételeket készít. A készülék akkumulátora 6-8 óra üzemidőt biztosít, az operátornak pedig, aki úgy hordja a hátán a gépet, mint Luke Skywalker egy fejnehéz Yodát, tizennyolc kilót kell cipelnie (ez több, mint amennyit a jedimester nyomhat, ugyanis valaki kiszámolta, hogy Yoda -43,7 kilós). 

photo_camera A Trekker és az operátor Fotó: Google

Ahogy a cég közleménye is kiemeli, a Trekker és operátora oda is be tud menni, ahová autóval, triciklivel, kézikocsikkal és motoros szánnal (ez ugyanis a Google eszközparkja a Street View-ban) egyébként nem lehetne, így részletesebb képet kaphatunk a bejárt területekről. A felvételeken a személyes adatok védelme érdekében elhomályosítják az összes felismerhető vonást, ahogy a rendszámtáblákat is, és csak ez után teszik közzé őket. 

A Street View szolgáltatása jelenleg 88 országban érhető el, a már említett kézikocsik, triciklik és motoros szánok pedig folyamatosan járják a világot, és frissítik a képeket.  

Egy éve is itt volt a Google kamerázni:

link Forrás