Újrahasznosítható ágyakkal rendezik be a tokiói olimpiai falu szobáit

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A július 24-én kezdődő XXXII. Olimpiai Játékok sportolói újrahasznosítható ágyakban pihenhetik ki a versenyek fáradalmait – adta közre az AP hírügynökség.

A január 9-én nemzetközi sajtótájékoztató keretében bemutatott, 200 kilogrammos testtömegig garantáltan strapabíró fekhelyek kerete kartonpapírból, matraca pedig reciklálható műanyagokból készül.  

Az olimpiai falu igazgatója szerint az újrahasznosítható ágyakat a lehető legegyszerűbbre tervezték. Az olimpiákon ugyanis hagyományosan rendkívül spártai körülmények között helyezik el a sportolókat. 

Tokió 2020: újrahasznosítható anyagok és spártai egyszerűségFotó: Masanori Inagaki/The Yomiuri Shimbun

A Tokiói-öböl partján felépített 18 ezer ágyas olimpiai falu 21 épülettömbből áll, apartmanjai nagyobbak a japán főváros átlagosan 60-70 négyzetméteres lakásainál. Az apartmanokat a tervek szerint nagyjából félmillió dolláros (átszámítva 150 millió forintos) irányáron kínálják majd az olimpiai, illetve az augusztus 25-én kezdődő paralimpiai versenyek után. 

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: