Újrahasznosítható ágyakkal rendezik be a tokiói olimpiai falu szobáit

A július 24-én kezdődő XXXII. Olimpiai Játékok sportolói újrahasznosítható ágyakban pihenhetik ki a versenyek fáradalmait – adta közre az AP hírügynökség.

A január 9-én nemzetközi sajtótájékoztató keretében bemutatott, 200 kilogrammos testtömegig garantáltan strapabíró fekhelyek kerete kartonpapírból, matraca pedig reciklálható műanyagokból készül.  

Az olimpiai falu igazgatója szerint az újrahasznosítható ágyakat a lehető legegyszerűbbre tervezték. Az olimpiákon ugyanis hagyományosan rendkívül spártai körülmények között helyezik el a sportolókat. 

Tokió 2020: újrahasznosítható anyagok és spártai egyszerűségFotó: Masanori Inagaki/The Yomiuri Shimbun

A Tokiói-öböl partján felépített 18 ezer ágyas olimpiai falu 21 épülettömbből áll, apartmanjai nagyobbak a japán főváros átlagosan 60-70 négyzetméteres lakásainál. Az apartmanokat a tervek szerint nagyjából félmillió dolláros (átszámítva 150 millió forintos) irányáron kínálják majd az olimpiai, illetve az augusztus 25-én kezdődő paralimpiai versenyek után. 

A hírekről sok helyen tájékozódhatsz. A Qubit krízisben és békeidőben is arra törekszik, hogy az események mögött álló mélyebb összefüggéseket is megértsük – szigorúan a modern tudomány szemszögéből, több mint 100 tudós-szerzőnk és szakértő újságíróink révén. Ez nekünk sokba kerül, de reméljük, nektek is sokat ér.
Támogasd a Qubit fennmaradását!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: