Egyetemi szintű kannabiszképzés indul Coloradóban

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A 2013 óta Kenderkutató Intézettel is büszkélkedő Coloradói Állami Egyetemen 2020 őszétől indul a Kannabisz, biológia és kémia című képzés. A programot abszolválók diplomás kenderológusként helyezkedhetnek el. 

Mint arról a Denver Post beszámolt, az egyetem február 7-én kapta meg az állami engedélyt a képzés elindítására.

A hallgatók a THC-tartalmú kendernövény (Cannabis sativa var. indica vagy Cannabis sativa ssp. indica) biológiáját tanulják, a kémiai kurzusokon pedig elsősorban a nem pszichoaktív hatóanyagok szerepelnek majd, mindenekelőtt az ígéretes gyógyászati vegyületként számon tartott kannabidiol, vagyis a CBD. 

Colorado állam 2014-ben elsőként tette legálissá a kenderfélék szabadidős használatát a 21. évüket betöltött polgárok számára, és akkor engedélyezte a fűtermesztést is. 

Beltéri kendertermesztés DenverbenFotó: Mint Images/Mint Images

Az állami egyetem vezetése mostanra látta elérkezettnek az időt, hogy felsőfokú végzettséget kínáljon a témában diákjainak. 

A Newsweek beszámolója szerint az elmúlt hat évben folyamatosan növekvő, tavaly egymilliárd dolláros állami adóbevételt generáló legális marihuánaiparban egyre nagyobb az igény a diplomás kenderológusokra. 

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Korábbi cikkeink a témában: