Nem áll meg Olaszországban a koronavírus-járvány

2020.02.24. · gazdaság

Alacsonytól mérsékeltig terjed az új koronavírus kockázata az Európai Unióban a vírus gyors olaszországi terjedése után – közölte február 23-án vasárnap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

A vírus több Európán kívüli országban is jelen van, de valószínűsíthető, hogy a kontinensen már nem a Kínából érkező utazók terjesztik a kórokozót, jelentette ki Andrea Ammon, az ECDC igazgatója, aki szerint a következő napokban további megbetegedésekre számítanak nem csak Olaszországban, hanem az EU más országaiban is. A Stockholm melletti Solnában működő uniós intézmény hétfőn, február 24-én teszi közzé az újabba kockázatbecslését.

Olaszországban a hét végén jelentősen nőtt a fertőzések száma. A hatóságok több mint 150 esetről tudnak, a COVID-19 nevű vírusnak vasárnap estig 3 halálos áldozata volt.

Észak-Olaszország több tartományában rendőrök és katonák által biztosított karantént kellett felállítani vasárnap a koronavírus miatt. 

Karantént rendeltek el a Milánótól nem messze fekvő Casalpusterlengóben is február 23-án
photo_camera Karantént rendeltek el a Milánótól nem messze fekvő Casalpusterlengóben is február 23-án Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Olaszország jelenleg a legfertőzöttebb európai ország. Több helyen már rendkívüli intézkedéseket hoztak, korlátozzák az emberek mozgását, a velencei karnevált is lefújták.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás